Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicások! Hogyan költöztetek...

Cicások! Hogyan költöztetek macskával ezer kilométert? Hogyan oldottátok meg?

Figyelt kérdés

Ha reggel 11-kor indulok akkor is este 11-éjfélre érek oda az új helyre. (Gyorsabban nem megy, előbb nem megy mert úgy van repülő)

A repülőre 8 kg-ig felvihetem a cicát az utastérbe.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

Lenne lehetőségem Hollandiába kiköltözni, munka is lenne.

A cicámat viszont nagyon szeretem nem tudnék nélküle élni még egy hónapig sem!

De mindegy is mennyi ideig nem tudnék nélküle élni, kibírna a cica egy 12-13 órás utat?

Én ha csak belegondolok mekkora stressz lenne neki majd megszakad a szívem.

Én a cicámat nem akarom ekkora stressznek kitenni! Költöztem már vele 2X is, egyszer 350 km-t de az országon belül. Akkor is sajnáltam nagyon de legalább odaértünk kocsival 5 óra alatt.

Mit gondoltok, kibírná?

Ha nem én inkább maradok itt magyarországon. Ha túl nagy stressz lenne neki biztos nem és a macskám nélkül meg nem megyek sehova!

(Ezt csak az értheti akinek volt már olyan cicája akit nagyon szeretett, családtag)

jan. 29. 06:18
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Nyilván elmennék állatorvoshoz is..

Nem azzal keresném meg hogy adjon valamit a cicának..

Elmondanám a szitut, hogy repülőre szeretném felvinni és az egész napos út 12-13 óra lenne. Mit ajánl?

Mert ahogy mondta valaki valószínűleg chip-elni kell, ki tudja? Lehet papírt is ki kell állítson hogy nem beteg a cicus, stb.

Olyan részletesen nem néztem meg a feltételeket a KLM-nél csak azt hogy van lehetőség utastérben macskát szállítani. De mindenképp megnézem a pontos feltételeket

jan. 31. 08:18
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ahogy mondta valaki valószínűleg chip-elni kell, ki tudja? Lehet papírt is ki kell állítson hogy nem beteg a cicus, stb."

Tegnap voltam állatorvosnál más ügyben, rákérdeztem, azt mondta, chip kell, pass (útlevél), érvényes veszettségi oltással, ami legalább 21 napos.

Ez eérvényes a legtöbb EU országra, de nézd meg a helyi rendelkezéseket, mert azt mondta, van ahol még vérvizsgálatot is kérnek beutazáskor.

Törököket említette, hogy pl. németektől oda simán mehetek, csak vissza nem engednek.

jan. 31. 11:37
 23/24 A kérdező kommentje:
Áhh értem akkor a fogadó ország szabályait is át kell néznem? Oké köszi
febr. 1. 08:48
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem árthat, ha te is átnézted, de az állatorvosnak vannak erről a legfrissebb információi. Sokszor előfordul, hogy amit te találsz neten, már elévült. Ettől függetlenül több szem többet lát. Szerintem Únión belül kb ugyanaz mindenhol a szabályozás. Akkor lenne érdemes nagyon résen lenni, ha szigetországba mennél, vagy olyan helyről akarnál beutazni, ahol olyan állatbetegségek grasszálnak, ami Hollandiában nincs (ezért tudsz pl Törökországba nagyon lazán utazni, de vissza már nem, mert nekik kb mindenük van, nem tudsz olyat behurcolni nekik, amiből nem lenne nekik).
febr. 1. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!