Cicások! Hogyan költöztetek macskával ezer kilométert? Hogyan oldottátok meg?
Ha reggel 11-kor indulok akkor is este 11-éjfélre érek oda az új helyre. (Gyorsabban nem megy, előbb nem megy mert úgy van repülő)
A repülőre 8 kg-ig felvihetem a cicát az utastérbe.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Lenne lehetőségem Hollandiába kiköltözni, munka is lenne.
A cicámat viszont nagyon szeretem nem tudnék nélküle élni még egy hónapig sem!
De mindegy is mennyi ideig nem tudnék nélküle élni, kibírna a cica egy 12-13 órás utat?
Én ha csak belegondolok mekkora stressz lenne neki majd megszakad a szívem.
Én a cicámat nem akarom ekkora stressznek kitenni! Költöztem már vele 2X is, egyszer 350 km-t de az országon belül. Akkor is sajnáltam nagyon de legalább odaértünk kocsival 5 óra alatt.
Mit gondoltok, kibírná?
Ha nem én inkább maradok itt magyarországon. Ha túl nagy stressz lenne neki biztos nem és a macskám nélkül meg nem megyek sehova!
(Ezt csak az értheti akinek volt már olyan cicája akit nagyon szeretett, családtag)
Stresszelni fog, de magad írtad, már többször költöztél vele. Ez sem lesz más.
Amúgy a repülő Oroszországi kitérővel közelíti meg Hollandiát, vagy miért kerül 13 órába az út? Ráadasul macskát nem veheted fel az utastérbe kivéve ha pánikbeteg vagy és terápiás állat amiről van papírod.
Felviheti az utastérbe 8 kg-ig (hordozóval együtt) olyan légitársaságnál, amelyik visz állatot, pont nem abba kéne belekötni, aminek utánajárt és helyes infót írt.
A 12-13 óra gondolom, valami belföldi továbbutazás miatt jön ki, lehet, nem is repülővel, hanem vonattal, busszal stb.
Kérdező, gondolom, nem sűrűn akarod megtenni vele ezt az utat, de ha néha muszáj, akkor muszáj. Az sokkal nagyobb stressz lenne neki, ha idegeneknek ajándékoznád el vagy ilyesmi. Hogy bírja alapvetően az utazást (azt írod, már költöztél is vele)? Legrosszabb esetben lehet kérni nyugtatószert állatorvostól, sőt ha nagyon tombol, akkor kell is a saját érdekében meg azért is, mert olyan állapotban megtagadhatják az utaztatását. Nyilván ha ennyire megviseli, akkor a rövid hazalátogatásokra nincs értelme hazahurcolni, hanem megkérsz valakit, hogy gondozza addig.
700 kilométert tett meg a cicuka autóban, egész jól viselte :)
Állatorvosnak elmondtam a szitut, kaptam is valamilyen szirupot, ami nyugtató hatással bír. Utazás előtt kell adni neki.
Én a biztonság kedvéért vettem ilyen kutyapelenkát (amit a padlóra lehet ragasztani) és azzal béleltem ki a dobozt. Ha út közben "baleset" történik, akkor szegény ne tocsogjon benne, és könnyebb is út közben átcserélni.
(Hősiesen kibírta, de inkább legyen)
Egy barátunk Kaliforniából költözött haza két macskával. Az egyik az utastérben utazott vele, ő végig nyávogta az utat. A másik a csomagtérben utazott (mert egyszerre csak egy állat lehet az utastérben) Őt sokkal jobban megviselte az utazás.
Hazaérkezés után mindkettőnek kellett pár nap, mire teljesen megnyugodtak, de más bajuk nem lett.
Szóval ki fogja bírni, ha ragaszkodsz hozzá, vidd magaddal. Az sokkal nagyobb stressz, ha valaki idegennek adod oda. Arról nem is beszélve, hogy neked mennyire fog hiányozni.
Esetleg orvossal konzultálva lehet neki nyugtatót kérni.
„ se a Ryanair se a Wizz se a British airways nem engedte fel a kabinba“
Igazad van, se a Ryanair, se a Wizzair nem engedi. Az Austrianair, a Lufthansa, a KLM meg igen. Évekig utaztattam Budapest és Berlin között a kistermetű macskámmal, mindig az utastérben. Természetesen van felár, és egy őrület, amíg elérsz valakit telefonon, hogy bejelentsd a macskát/kutyát (más állatot nem lehet, mint esetedben a tengerimalac, nem lehet), de gond nélkül megoldható.
Kérdező, mindenképpen konzultálj állatorvossal. Amúgy is muszáj, mert kell a papír, hogy utazásra alkalmas az állat, ráadásul az állatorvos tudja a legfrissebb infókat, hogy adott országba milyen védőoltások szükségesek, hogy gond nélkül beengedjék. Egy egészséges, nem túl öreg macska kibírja az utat. Én egyszer adtam be neki a nyugtatót, amit állatorvos adott, de olyan szinten kiütötte, hogy még másnap is nekiment a falnak szegény, úgyhogy inkább hagytam. Stresszelni ráadásul így is stresszelt (csak olyan nyugtató vall engedik fel, ami nem teljesen altatja el). Kutya pelenka tényleg jó ötlet, nálunk egyszer történt “baleset”. Csak arra figyelj, hogy atombiztosan legyen rögzítve, az enyém 2 perc alatt gyűri össze gombóccá, ráadásul ki fog kelleni venned a hordozóból, hogy átvilágítsák a táskát, és ha nincs rögzítve rendesen, húzza ki magával a macska. Lesz hiszti rendesen, de semmi baja nem lesz, ha amúgy egészséges.
Mi egyszer úgy jártunk, hogy a bécsi csatlakozójáratunkat törölték, ráadásul aznap az volt az utolsó járat. 1 óra volt az út a reptérre, 2 óra várakozás ott, 1,5 óra Bécsig, ott várattak minket még 3 órát, utána busszal vittek tovább minket Budapestre, ahonnan még 1 óra volt az út a lakásomig. Tiszta ideg voltam, hogy mi lesz a macskával, de semmi gond nem volt.
A mienk fiatalon szeretett utazni. Magyarországról hoztam 12 órás úton 1000, akkor még klímás kocsi sem volt. Szegény még lihegett is első úton, macskát nem is nagyon láttam eddig lohegni. Aztán szerencsére elértük az észak cseh hegyeket, ott már hidegebb volt pár fokkal.
Utána mindig jött velünk mindenhová. Eleinte rákezdett nyávogni a hordozóban, de rájöttünk, hogy középre kell tenni, hogy minket is lásson, meg tudjon nézelődni hogy merre járunk, és simán elvolt 10-12 órát. Most már 14 éves, de az utóbbi években van szitter, így mindig itthon marad, ha elutazunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!