Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy totál egészséges,fiatal,...

Egy totál egészséges,fiatal, ivartalanított lány macskánál mi okozhatja,hogy egyik pillanatról a másikra elkezd imbolyogni, és leesik mindenhonnan?

Figyelt kérdés
A macskánk félig kinti félig benti macska.Muszáj kiengedni,mert szétszedi az ajtót,hiába ivartalanított. Fél napon keresztül nem volt meg, utána jött elő. Láttam,hogy valami nem stimmel rajta, mert imbolygott, hedergett,és eldőlt. Nem tudott a szokásos helyére felugorni,vagy ha igen eldőlt. Enni sem nagyon evett, viszont körbe tapogattam nem fájdította semelyik részét, vér nem volt. Azonnal vittük állatorvoshoz a faluba,és adott neki egy hosszan ható szurit. Jobban van,de még mindig imbolyog. Ma megint felhívom,hogy mit csináljunk,mert engem ez így aggaszt nagyon. Mi baja lehet? Tapasztalt valaki hasonlót?
jan. 26. 10:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én autóra gondoltam,ahogy megláttam, rá is kérdeztem.Azt mondta a doki ne legyek buta,akkor ott maradt volna a macska..
jan. 26. 10:44
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy "ott marad". Szomszéd kislány nagymamája óvatlanul kiengedte a cicát, az autó elkapta, de valahogy hazavonszolta magát

meghalni :-( De ott azért voltak külsérelmi nyomok.

Kerékpár esetleg? Vagy valaki bánhatta? Rácsapott seprűvel, kapával?

jan. 26. 10:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Még ez az amire én is gondoltam. Lehet,hogy valaki fültövön vágta. De hiába is találgatok,ha az orvos azt mondta, majd az injekció után meglátjuk. Csak arra voltam igazából kíváncsi kétségbeesésemben,hogy más cicájával is volt-e már hasonló. Ha elkezdek a dokinak okoskodni,és sorolni,hogy szerintünk mi lehet, hamar le szokott oltani miatta.
jan. 26. 10:59
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Ezt a kamu dumát nem fogad….

Vidd el az ügyeletes állatorvoshoz.

Szenved az az állat te meg itt firkálsz.

jan. 26. 11:11
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

Komolyan nem értem az ilyen embereket.

Van egy láthatóan szenvedő állata ez meg a gyakorin irogat meg távgyógyász állatorvost hívogat…..

Fogd már meg azt a szerencsétlen állatot és indulj el a legközelebbi állatorvoshoz vele.

Igen tudom az pénzbe kerül de ezt neked is tudnod kellett amikor állatot fogadtál be.

Na indulj ne itt irogass.

jan. 26. 11:14
 16/18 kutyafule4 ***** válasza:
61%
Nincs olyan, hogy muszáj. Megtanulta, hogy ha az ajtót kaparja, akkor kiengeditek, ezért csinálja.
jan. 26. 11:40
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
Érhette ütés, de ehetett valami olyat is, ami neki mérgező és ugyan nem öli meg feltétlenül, de ilyen neurológiai tüneteket okoz. Leírásod alapján az állatorvosotok(?) mindenre csak ad egy injekciót, azt sem tudod, mi az, ugyanúgy lehet NSAID gyulladáscsökkentő, szteroid, antibiotikum, vagy sima vitamin... Hát ez nem állatorvosi ellátás. Ez kb. olyan inkább, hogy vagy meggyógyul a macska magától, vagy nem, de csinálok valamit, mert gőzöm sincs.
jan. 26. 13:47
 18/18 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező, mi lett a cicáddal? Szerintem is sokminden okozhat ilyet. Hallottam epilepsziáról, ami hasonló tünetekkel is jelentkezhet, és bármikor előjöhet, hiába volt eddig egészséges.

Kell csinálni egy rendes labort az állatoknál is ilyenkor, nem csakúgy ránézésre diagnosztizálni, így tényleg max magától rendbe jön, vagy nem.

Nálam volt már hogy a macskám széthányta fosta magát, erre ébredtem hogy épp jön belőle minden, és alig bírt állni. Azzal a lendülettel pizsamában indultam vele orvoshoz, persze annyi könnyedségem van hogy Budapesten élek, plusz csak benti cica. Vért vettek, nyálmintát is vettek, a hordozóba került fosból is mintát vettek, ultrahangoztak és a szokásos áttapogatás mellett röntgent is csináltak. Tudom ez így elég undi, de nekik ez is a dolguk és gyorsan kell cselekedni, mert az állat életébe kerülhet. Kb másfél órát töltöttünk a rendelőben, a macskám fokozatosan jobban lett, és a végén kiderült hogy valószínű evett vagy ivott valamit ami egy kisebb mérgezést okozott benne. Az hogy konkrétan mi okozta a mérgezést csak tippelni lehetett, kapott infúziót, és azóta is teljesen egészséges és jól van.

jan. 26. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!