Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Pár napja a kijárós cicám...

Pár napja a kijárós cicám összeverekedett egy másik macskával, és az megharapta őt. Azonnal vittük állatorvoshoz, kezelte a sebet. A cica 5 éves, viszont nem rég fogadtuk be az utcáról, így valószínűleg nincsen veszettség elleni oltása?

Figyelt kérdés
Természetesen az oltást pótolni fogjuk ezek után, viszont nagyon aggódom, hogy esetleg elkapta, és így ránk nézve is veszélyes (nem harapott meg) Mennyi a valószínűsége, hogy veszett legyen?

jan. 16. 19:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Veszettségre kb 0, de csomó más betegséget elkaphatott. Többek között ezért sem kéne kint kóricálnia mindenfele.
jan. 17. 10:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát ilyen ez, amikor városban és nem tanyán tartasz macskát aminek 10 km-es körzetében semmi nincs. Vagy bent tartod, vagy engeded kószálni és együtt élsz a következményeivel. Te döntésed, hogy az állat egészsége vagy a szabadságvágyának kielégítése fontosabb számodra. Érdekes, azon aggódsz, veszett-e a macskád, amikor minden esély megvolt akár arra is, hogy elcsapja egy autó.
jan. 17. 11:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A cica azóta rendben van, szépen gyógyult a sebe. Kértem időpontot az oltásokhoz, illetve a tesztekhez, úgyhogy az is hamarosan pótolva lesz.

Azzal kapcsolatosan, pedig hogy tartsam bent, sajnos nem ahhoz van szokva, megpróbáltunk belőle benti cicát csinálni, de 2-3 nap után ül az ajtóban és nyávog egész nap. Igényli, hogy kimenjen 10-20 percekre, sajnos ezzel nem tudok mit tenni, de mindent megteszek, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

jan. 18. 11:15
 14/18 anonim ***** válasza:
61%
"sajnos ezzel nem tudok mit tenni" - felelőtlen állattartók mantrája
jan. 18. 13:31
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es! Nem gondolom magam felelőtlennek, hiszen azonnal vittem az állatorvoshoz, és pótolom az oltásait is. Sajnos visszamenni az időben nem tudok, belátom, hogy hibáztam. A macskámnak nagyon jó élete van, gyönyörű, egészséges cica. Mondd meg kérlek akkor, hogy hogyan tartsam bent? Szenvedjen szegény egész nap az ajtóban? Hónapokig próbálkoztunk, de nem tudja megszokni a kizárólagos benti tartást. Abba kéne hagyni ezt az állandó veszekedést akörül hogy kinti vagy benti legyen a macska, ráadásul úgy ítélkeztek, hogy semmilyen körülményt nem ismertek. Tarsd úgy a macskádat, ahogyan te jónak gondolod, és én is azt fogom tenni. Szép napot Neked!:)
jan. 18. 14:53
 16/18 anonim ***** válasza:
8%
Pont elég körülményt ismerünk. Elmehet akárhova a macskád és akármi történhet vele? Igen. Tehát felelőtlen vagy. Megsúgom az minimum felelősséged, hogy a saját portádon tartsd. Ha a szomszéd macskája az én udvaromra sz*rna, még fel is jelenteném a helyi jegyzőnél, hogy miért nem képes a saját háziállatát a saját telkére zárni.
jan. 19. 07:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Akkor zárjam be a macskám a szobába, hagy szenvedjen? Vagy kössem meg? Vagy hogy gondoltad, kedves 16?:) Egy kis faluban élek, egy csendes utcában, a macskám pedig fél órákra megy ki, nem megy messzire. Nem hiszem hogy emiatt olyan szar állattartó lennék:))
jan. 19. 18:48
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Mégis fél óra alatt összeverekedett egy másik felelőtlen idegen macskájával. A puszta tények eléggé bizonyítják, hogy a falutokban legalább két ember magasról sz*rik a macskájára.
jan. 19. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!