Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akinek benti cicája van, hogy...

Akinek benti cicája van, hogy szokta viselni a tűzijátékot?

Figyelt kérdés
Benti cicám van, idén fogadtam örökbe úgyhogy ez lesz az első szilvesztere. Egyedül élek, és lehet hogy nem leszek itthon. Itt kb. 20-30 percig szokott menni a durrogtatás. Nem szeretném hogy szegény féljen itthon egyedül. A ti cicátok hogy szokta viselni?
dec. 30. 06:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém ül az ablakban, és nézi. A szomszédé elbújik a fürdőszobába a vécé mögé. Nagyon a macska habitusától függ.
dec. 30. 07:26
 2/16 anonim ***** válasza:
10%
Még nem tudom. Sajnos tavaly anyunál voltam és otthon maradt a 9 hónapos macskám egyedül. Idén anyu jön hozzám. Jövőre még idegbe vagyok vagyis már most mert anyuhoz kell menni. Ott van a kommondor bichone keverék és ha oda viszem a cicám akkor széttépi. (Nagy az a kutya olyan mint egy ember. Nem is hiszem hogy nála nagyobb kutya van Nagyváradon. Olyan 40 vagy 50 kilós és a szőre csomós és vastag). Az állat reggelente bejön a konyhába és ki tudja nem e járkál körbe a házban is. Az unokatestvéremé csak a kilencedik emeleti panelbe ( válás miatt költözött) nem akarja tartani. Nem értem én se miért nem tartja fennt az emeleten. Anyu is itt van 73 éves és a kutya 4 éves. Volt egy kis termetű kutyánk és élt 19 évet. A borjú méretű még tovább is él mint egy kis termetű kutya úgyhogy nem tudom mi lesz itt mert anyu nem fog élni 25 évet hogy az a kutya legyen legalább 27 éves és haljon meg hamarabb mint anyu. Így a saját macskánkat nem bántja de idegen macskával nincs megszokva. Meg sokszor a saját macskát is szereti kergetni csak az tud vele bánni. Szembefordul vele, ráfuj és lassan elmegy. Ez a macska sose félt a kutyáktól mert hozzánk született és volt két kutyánk is. Igaz kis termetűek. Meg van szokva a kutya közelségével. De az én macskám nem tartozik oda és ha odavinném én honnan tudnám hogy a kutya nem megy be a házba vagy nem nyitja ki a szobám ajtaját is. Mert amekkora lábai vannak én kinézem hogy ajtót is tud nyitni. Nem láttam de kinézem belőle. Mert ha felugrik nagyobb mint egy ember.
dec. 30. 08:10
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A társasházban, ahol lakunk, van pár hangosabb lakó, úgyhogy megszokták szegények. Attól viszont mindannyian nagyon megijedtünk, amikor egy alkalommal pont az ablakunkba dobott petárdát valamelyik csökkent értelmű.
dec. 30. 08:10
 4/16 anonim ***** válasza:
16%
Még idén jó le rsz de jövőre nem tudom. Mert ha viszem ott az a hülye kutya,ha itthon hagyom meg csak egyedül marad. Engem nem bánt a kutya de abba nem vagyok biztos hogy a cicámért se bántaná. Itthon még ha le is húzom a redőnyt meg csak egyedül van. Lehet ha évközben viszem és szoktatom. De ezek a borjú meg ember méretű kutyák nem rendes állatok. Bekattant náluk valami és támadnak legalábbis a macskát. Engem biztos hogy nem merne bántani mert tudja hogy nem bírom látni se. Úgy vagyunk hogy mikor jövök anyuhoz akkor kutya bújik az asztal alá vagy a kamara elé és míg anyunál vagyok nem látom az udvaron.
dec. 30. 08:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg macskafüggő. Nálunk az egyik le se sz*rta, a másik a sarokban kuporgott, háttal az egész cirkusznak, orrát a falhoz nyomva.
dec. 30. 08:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlóan az első válaszolóhoz, az enyém is nézi az ablakból.😁 Amikor megunja, akkor ugyanúgy pihen, vagy alszik a durrogtatás mellett is.
dec. 30. 08:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém fél tőle. Én sem tudtam lenyugtatni, engem le se szrt (amúgy ragaszkodó, máskor mindig a sarkamban van) inkább elbújt a kanapé alá. Pedig jól szigetelt a lakás, nem jön be úgy a zaj, nem is a közelünkben puffogtattak, és mégis.

Én a helyedben vásárolnék egy Feliway párologtatót, illetve lehet kapni nyugtató hatású jutalomfalatot is (talán a macskamenta, macskagyökér is segíthet, ezzel nincs tapasztalatom, az enyém nem reagál azokra) és ha el akar bújni, hagyjad (amíg biztonságos helyre menekül)

dec. 30. 08:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Végig aludja az egészet. Ha ébren van, inkább kíváncsiskodik, hogy mi a zaj forrása.
dec. 30. 08:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#7 vagyok, nálunk még a cicahordozó egy áldás :D

Szerencsére nem úgy gondol rá, hogy "a doboz, amiben állatorvoshoz megyünk", hanem "a doboz, ahová elbújhatok, miután az állatorvos befejezte a tortúrámat".

Ilyenkor néha ebbe bújik bele, szerintem meg is nyugszik.

A "ha el akar bújni, hagyjad" részt ezért még kiegészíteném azzal, hogy jó ötlet lehet bekészíteni neki valamilyen bunkit. Ha a szállítódobozát nem szereti, akkor valami félreeső helyen lévő kartondoboz is tökéletes (akár le is lehet zárva, és csak egy kis lyuk van neki vágva, az még csalogatóbb lehet)

Aztán kiderül, hogy a cicád is a tűzijátékot élvezők/le se tojók táborába tartozik :D

dec. 30. 09:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én cicám is szereti a dobozát.
dec. 30. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!