Macskanak gennyes a szemre lehet embernek valo antibot csepegtetni? Vagy kamilla?
NEM! Alapszabály, hogy állatnak humán gyógyszert csak és kizárólag akkor és olyan mennyiségben szabad adni, ha és amennyit az állatorvos az adott állatra szabottan előír! Különben nagy eséllyel több kárt okozol, mint hasznot. Antibiotikumot meg pláne nem adogatunk saját szakállra.
Vidd el azt a cicát állatorvoshoz, de még az ünnepek előtt!
Nem véletlen van mind embernél, mind állatnál az antibiotikum recepthez és orvosi utasításhoz kötve. Még ha maga a hatóanyag nem is veszélyes az állatra, akkor is megvannak a maga veszélyei a szakszerűtlen antibiotikumos kezelésnek, amire már a 20. században, az antibiotikum felfedezésének évszázadában rájöttek az orvosok.
A másik meg, hogy az antibiotikum nem egy hatóanyagot, hanem millió féle vegyületet jelent, tulajdonképpen minden olyan vegyület, ami a baktériumok életműködését vagy szaporodási képességét negatívan befolyásolja. A orvosnál a megfelelő antibiotikum kiválasztását sok minden befolyásolja és nem is minden betegségre jó, például vírusos fertőzésre nem hat.
Arról meg nem is beszéljünk, hogy elméletben nálad sem lehetne otthon a konyhaszekrényben maradék antibiotikum, mert az orvos mindig annyit ír fel, amennyire a kúra során szükség van, azt pedig mind be kell venni az orvos utasította adagolás alapján.
Az #2-es válaszolót meg még mindig nem tudom milyen szakmai végzettséggel válaszol, de rendszeresen hiányos vagy félrevezető információkat ad "szakmai válasz" megnevezéssel. Ha valóban szakember is nem jól kommunikálja a tudását.
A kamilla nem jó a szemére, szárítja neki. Ha tisztogatni akarod, vegyél a patikában bórvizet meg steril vattát, és azzal törölgesd neki. Minden törlés után dobd el, és újjal törölj.
De tudni kell, hogy ezzel csak a tüneteket enyhíted, az okot nem szünteted meg. Az is lehet, hogy valami konkrétan benne is van a szemében, az irritálja és fertőzi el, és akkor azt a dolgot ki kell szedni.
Én így jártam, bringázás közben rovar repült a szemembe, s bár én azt hittem, kiszedtem, de egyes... testrészei benmaradtak, és elfertőzték a szememet. Én is kaptam antibiotikumot.
Vidd el a macskát orvoshoz egy vizsgálatra, az a biztos.
Nekunk nincs macskank. Falun elunk, mindig ideszegodik egy-egy, rengeteg gazdatlan macska van, nem tudok veluk mit kezdeni, sajnalom őket, gondoltam segitek neki, de akkor inkabb hagyom, tobb kart semmikepp nem akarok neki okozni.
Köszönöm a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!