Macskák az ivartalanítást (jelen esetben kandúr cica), vajon hogyan élik meg pszichésen?
Jellemzően nem.
Az első napon az altatás-ébredés miatt szarul van, aztán esetleg a bolygatás miatt még kellemetlen, érzékeny, nyilván nem lesz olyan virgonc.
Viszont a tesztoszteron csak fokozatosan, hetek alatt fog kiürülni, és így a tesztóval járó szokások is lassan, átmenettel tűnnek el.
4#
Én a Rex-ből hoztam el az egyik kiscicám, amikor nagyobb lett ingyen kasztrálták ott.
4-es, nem tudom, milyen gyógyszereket kell fizetni külön, de Pest megyében egy kis rendelőben (nem állatkórházban) 3 éve került ennyibe a kandúrunk műtéte. Ezen felül nem kellett fizetni semmiért, szerencsére nem volt semmi fertőzés vagy ilyesmi, ami extra gyógyszeres kezelést igényelt volna.
Kérdező, a macska jó esetben nem akkor lát életében először orvost, esélyesen már fél tőle. Ha nem, akkor majd most fog, ahogy a háziállatok, de még az emberek többsége is. Ez a legnagyobb “trauma”, ami érheti, mert a macska nem élvezetből párzik (nem szexel, az az emberek tudatos közösülése szerelemből, vonzódásból), hanem ösztönből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!