A fiú macska ivartalanítása így megy?
Azt olvastam, hogy a műtét ugyan 10-20p, de utána megfigyelésen van. Akkor ez úgy megy, hogy beviszem, otthagyon és mondják, hogy majd mikor menjel vissza érte?
Az orvos csak annyit mondott, hogy előtte 12 óráig ne egyen, de többet nem is mertem kérdezni, nagyon harapós kedvében volt...
Vagy van olyan hely ahol ahogy felébred vihetem is haza? Otthon mennyire igényel utána felügyeletet? (benti macska)
Kérdező, ez állatorvostól függ. Ismerek olyat - ő egy puccos kisállatkórházban dolgozik-, aki a cicát a műtét után bepakolja egy ketrecbe, és csak akkor adja át, ha teljesen kiment belőle az altató hatása. (Gyanítom, hogy ennek - részben - az is a célja, hogy némi felárat felszámolhassanak)
Van olyan, aki elpakolja a műszereket, fizess és már mehetsz is. De a legtöbbje (ilyen a mi dokink is) egy kicsit még figyeli a macskát, és ha látja, hogy kezd az altatás mélyebb rétegéből kijönni, akkor viheted.
Felügyeletet annyiban igényel, hogy egy darabig még szédelegni fog.
Hagyd a hordozóban, vagy vedd ölbe, vagy zárd el olyan helyre, ahol nem tud nekiesni élesebb tárgyaknak, sarkos bútoroknak.
Számíts arra, hogy bepisilhet és/vagy öklendezik. De nem tart ez sokáig.
Ha úgy látod, hogy stabil az állapota, utána kaphat enni. Mivel előtte 12 órán át nem ehetett, valószínűleg nagyon éhes lesz. De csak keveset adjál neki egyszerre - puhábbat (pl. alutasakos vagy alutálcás; semmiképpen ne nagy darabokat) -, és inkább picivel később kapjon megint, semmint mindent egyszerre felfaljon és kihányjon.
Nem lesz olyan vészes, ne aggódj.
Odavittük ott kellett hagyni és pár óra múlva mehettünk érte.
Azt megvárják, hogy nem fog-e hányni az altatótól, akkor adják ki ha teljesen felébred.
Itthon még egy kicsit szédülten járkált így is, bebújt a kanapé alá aztán ott kuksolt. Nem igényelt hú de extra felügyeletet, de ha kinti macskáról lenne szó azért még egy napig nem engedném ki.
Másnapra a mi macskánknak kutya baja sem volt. És a fotel lepisilés is megszűnt ami miatt eredetileg a herélest kapta.
Nálunk úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy kb. egy óra múlva mehetek a cicáért. Addig bevásároltam, de sík ideg voltam.
Utána egy napig elég bágyadt volt a macs. Elment alomra, pisilt aztán eldőlt. Sebére figyelni kell, pl.eltettem a fonott kosarat, hogy ne másszon bele és ne sértse fel. Valaki legyen vele a következő nap.
A miénket ébredés után adták haza, ez 1-2 óra volt. Semmi extra, csak dülöngélve járt, és a szőnyegre pisilt - igen, ez... előfordul, hogy nem az alomját használja, de semmi gond, a világát nem tudja épp.
Utána feltettük a kanapéra, mert nyávogott és nyújtózott, de ott kell maradni mellette, mert egy ideig még nem tudja kontrollálni a mozgását.
Etetés: egyszerre keveset adj neki és pépeset - a szokott mennyiség harmadát, és ismételd meg többször. Így nem fog hányni.
Másnapra már egészen jól volt. Nem 100% aktív, de sokkal-sokkal jobban, akkor már a szokott adagját ette, és ugráson kívül mindent csinált.
Hát úgy - van. Hol itt fekszik, hol ott fekszik, komótosan megy, nyalogatja magát, eszik, almozik. Eddig mintha kicserélték volna 😅
Kíváncsi vagyok a nap többi részében aktívabb lesz-e vagy pár napig még ilyen marad.
Nem hiszem, hogy gond lesz, de ha lesz az baj, mert az orvos már el is ment szabadságra 😩
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!