Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi idősen lehet ivartalaní...

Mennyi idősen lehet ivartalaníttatni egy fiú macskát és hogyan érdemes megfürdetni a macskát?

Figyelt kérdés
Van egy augusztusi születésű kismacskám és kezd kicsit csavargós lenni van úgy egy fél napig azt se tudom,hol jár most is csapzottan jött elő ürülékes bundával valahol a szomszédban járhatott.Én nem szeretném,hogy csavargós legyen azt mondták ha ivartalaníttatom akkor nyugodtabb lesz a macska.Beszéltem egy állatorvossal ő azt mondta,hogy kb jövő év májusában lehet ivartalaníttatni de tényle4g csak olyan soká?Na meg ugye ha már piszkos lett jó lenne valahogy megtisztítani bár tudom a macskák nem igazán vannak oda a vízért.Olvasgattam itt ott oldalakon de mindenhol az embert akarják lehúzni macskafürdetésnél vegyed a samponunkat ennyiért meg annyiért ha ivartalanítod vegyed a tápunkat ennyiért meg annyiért.....

dec. 1. 22:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
7-8 hónaposan már lehet ivartalaníttatni, ha a viselkedése indokolja, és nincs valami baj vele, akkor már 6 hónapos kortól.
dec. 1. 23:04
 2/19 A kérdező kommentje:
Játékos meg kedves macska csak a csavargás ami nem tetszik pláne,hogy fél napig nem találom aztán meg haza jön csapzottan.
dec. 1. 23:08
 3/19 anonim ***** válasza:
59%

Fél éves kornál előbb szerintem nem.

Csavarogni viszont úgy is fog.

Fürdetni simán vízzel is meg tudod, vagy natúr babasamponnal.

dec. 1. 23:41
 4/19 A kérdező kommentje:

3/

neten azt írták csak macskáknak való samponnal lehet emberivel meg kutyának valóval nem.Akkor most ezt azért írták mert tényleg így van vagy mert el akarnak adni egy terméket?

dec. 2. 01:49
 5/19 anonim ***** válasza:
82%

Olcsó macskasampon is jó, nem kell mindenből a drága. Én meleg vízben, mosdóban fürdettem a hasonló korú cicámat, kevés macskasamponnal, 2 vízből. Utolsó víz már tiszta víz legyen. Kaparni fog és menekülni, de nekem is muszáj volt, mert bizony ő is sz*aros bundával jött be... Most újra meg fogom fürdetni őt, de veszek fel egy vastagabb kerti kesztyűt a kaparás miatt. Egyébként nem a fürdetés nehéz, hanem a szárítás. Na ott ketten fogtuk, hogy ne meneküljön a hangos hajszárító elől. S utána csakis bent legyen a melegben.

Ivartalanítás jó ötlet, már csak a felesleges szaporulat miatt is, és sokkal kevesebbet fog elcsavarogni is.

dec. 2. 06:40
 6/19 anonim ***** válasza:
76%

Az jó, hogy ivartalanítatni akarod, de le kell lombozzalak, akkoris csavarogni fog. Amúgy tavasszal meg is eljtheted a dolgot, január végén, február elején, mert most korábban jön a tavasz.

Fürdetési tippeket nézz a youtubeon.

dec. 2. 07:27
 7/19 anonim ***** válasza:
11%

Március-április előtt nem érdemes ivartalanítattni (ez megfelel annak, amit a doki mondott).

Augusztusi a cica, áprilisban lesz 8 hónapos, kb. ez az ideális kor. De 6 hónaposnál előbb semmiképpen sem lehet.

dec. 2. 07:43
 8/19 anonim ***** válasza:
87%

Van 1200-1300 forintért is macskasampon, és nagyon sokáig elég. Úgyis ritkán fürdeted...

Ivartalanítás: akár 3 hónapos kortól is lehet, sok tenyésztő a kb. 4 hónapos kölyköt már ivartalanítva adja át.

Én akartam várni a kandúrommal 7-8 hónapos koráig, de már 6 hónaposan elkezdett jelölgetni, így azonnal kértem az időpontot. Ha rászokik a jelölésre, akkor ez a szokás megmarad(hat) sajnos az ivartalanítás után is, ami egy benti macskánál nagy macera.

dec. 2. 08:08
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Az enyém 4 hónaposan már ivartalanítva hoztuk a tenyésztőtől
dec. 2. 11:53
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

Nagy tetel az 1000-1500 forintos sampon, sirok, de komolyan 🤣

Ha hagyod koborolni, fog is, ezen az ivartalanitas nem segit, de alap, az biztos.

De aztan ne sirjal, ha nem jon haza.

dec. 2. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!