Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi idősen lehet ivartalaní...

Mennyi idősen lehet ivartalaníttatni egy fiú macskát és hogyan érdemes megfürdetni a macskát?

Figyelt kérdés
Van egy augusztusi születésű kismacskám és kezd kicsit csavargós lenni van úgy egy fél napig azt se tudom,hol jár most is csapzottan jött elő ürülékes bundával valahol a szomszédban járhatott.Én nem szeretném,hogy csavargós legyen azt mondták ha ivartalaníttatom akkor nyugodtabb lesz a macska.Beszéltem egy állatorvossal ő azt mondta,hogy kb jövő év májusában lehet ivartalaníttatni de tényle4g csak olyan soká?Na meg ugye ha már piszkos lett jó lenne valahogy megtisztítani bár tudom a macskák nem igazán vannak oda a vízért.Olvasgattam itt ott oldalakon de mindenhol az embert akarják lehúzni macskafürdetésnél vegyed a samponunkat ennyiért meg annyiért ha ivartalanítod vegyed a tápunkat ennyiért meg annyiért.....

dec. 1. 22:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10/

Ezt most kinek írtad?Én nem írtam macska sampon árat különben is tegnapi napon vásároltam egy flakonnal.És nem is csavargott tegnap a macska meg úgy általában próbálom nem hagyni.Mai napon se megy sehova az már biztos pláne,hogy még meg is lesz fürdetve.

dec. 3. 00:13
 12/19 anonim válasza:
A miénk jövőhéten lesz fél éves, az orvossal megbeszéltük, hogy még karácsony előtt ivartalanítja
dec. 3. 08:42
 13/19 anonim ***** válasza:

Fél éves korára kb ivareretté válik így ivartalanítható is. Ha kinti-benti akkor mindig is fog csavarogni. Olyat nem tudsz hogy a telken tartod (felmászik 8 méter dróthálóra is csak ott fog vernyákolni mert lefele nem tud jönni) szóval vagy bent tartod vagy megszokod hogy fél napig nem látod. Fürdetni a legjobb ha megszeretteted vele, ha nem megy akkor két emberes a művelet: egy fogja a macska grabancát a másik szépen megfürdeti ezalatt. Cicasampon: panzi pet 1200 ft nem tétel, van sokféle bundához szerintem nem lerángatás, más a macska bőre más a kutyáé és más a mienk is. Ez evidens hogy nem jó egy szappan mindre, szerintem. A luxi maxi 2-12000-es cicasampont már én is csak flancolásnak tartom viszont.

Amire nagyon vigyázz ilyenkor, hogy meg ne fázzon, nagyon lassan szárad ki a bundájuk ezért erre figyelni kell ilyen hidegben. A fürdővíz meg ne legyen olyan meleg mint a tied, nem jó nekik, olyan 30-35 fok közti legyen kb

dec. 3. 13:55
 14/19 A kérdező kommentje:

13/

Hát nem sikerült megfürdetni karmolt bár annyira nem sikerült azért neki a karmolás de egyedül ez nem nagyon kivitelezhető.Lehetséges kipróbálom a száraz sampont.

dec. 3. 21:00
 15/19 anonim ***** válasza:
Tavaly volt dolgom két kandúrral, amikor eljött az első kötelező fürdetés ideje én előtte lefegyvereztem őket (karomvágás), illetve kértem segítséget, hogy négy kéz legyen négy mancs ellen :D
dec. 6. 13:36
 16/19 A kérdező kommentje:

15/

Szerintem macskánál nem biztos,hogy jó ha levágják a körmeit.

dec. 7. 00:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Visszanő nekik. Benti cicáknál nem árt néha, hajlamosak beakadni a textilekbe.
dec. 7. 21:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Le lehet nekik, viszonylag gyorsan visszanő, és ők is odafigyelnek rá, hogy karban tartsák (a kanapén előszeretettel🤣). Arra kell vigyázni, hogy a belógó idegbe ne vágj bele, az előtt 2-3mm-el simán nyisszantható. Ha eszik és játszik rendesen egy hét múlva megint éles kis karma lesz, de addig is van sanszod megfürdetni komolyabb sérülés nélkül. :D
dec. 7. 22:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod hogy csavarogjon, akkor tartsd bent...
dec. 11. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!