Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicának szabad adni Füstli...

A cicának szabad adni Füstli virslit?

Figyelt kérdés
dec. 7. 19:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
24%
Igen
dec. 7. 21:49
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Tele van tartósítószerrel, ráadásul már hatósági eljárás is van/volt ellenük, mert az összetételt nem nevezhették volna virslinek. Nemhogy embernek, még állatnak sem ajánlott odaadni.
dec. 7. 22:24
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
A cica egy ragadozó állat. Megeszi az egeret, pockot, és nem csak frissen. Megeszik mindent aminek tetszik a szaga. Ha nem tetszik neki úgysem eszi meg. Az itt válaszadók havi étrendjére kíváncsi lennék. Senki nem vesz tartósított élelmiszert, mindenki friss táplálékot fogyaszt. Menyi a jövedelme? Hogy oldja meg azt hogy friss húsból és zöldségből naponta elkészüljön az ebéd vagy vacsi? Ki tud elmenni bevásárolni a piacra heti többször? Kinek van ideje naponta főzni? Kinek van pénze saját szakácsra otthon? Ki tud minőségi étteremből naponta friss kaját rendelni? Erre mondanám, hogy a nagy ló..izét. Ha te nem halsz meg a átlag bolti kajától, a cica sem fog. Mit gondolsz a spec. macska kaja miből készül, hogy tartósítják hogy nem penészes, hogy nem romlott? Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas hús, állati táp gyártására még felhasználható. A többi marketing.
dec. 7. 23:24
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

A Sága füstli összetevői: Összetevők: csirkehús 65%, sertésszalonna, ivóvíz, marha kollagén bél (ivóvíz, kollagén rost, savanyúságot szabályozó anyagok: ecetsav, tejsav; emulgeálószer: cellulóz), keményítő, étkezési só, növényi rostok, stabilizátorok: E1422, E451, E450, dextróz, fűszerek (mustárral), savanyúságot szabályozó anyag: glükono-delta-lakton, antioxidánsok: nátrium-eritroaszkorbát, citromsav, ízfokozó: E630, cékla koncentrátum, füstaromák, tartósítószer: E250.

Ezek közül melyik az az összetevő ami káros egy cicának, amit az ember megehet?

Talán a magasabb sótartalom és a tartósítószerek, de csak nem ezen él, és kap naponta a cica belőle egy nagy adagot. Régebben egy ilyen étel jutalomfalat lett volna a házimacskáknak, már az ára miatt is. Most meg bélszín, vagy a ledrágább macskatáp lenne elvárható a házikedvenceinknek.( Többnyire az előbbit, a gazdák jó része saját magának se engedheti meg)

dec. 8. 00:49
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Olyan szar, hogy megkóstolás után már meg se eszed, de kidobni nem akarod, mert drága volt?
dec. 8. 01:24
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Annyira bírom, mikor a válaszolók 90%-a egymásra kezdi dobálni a szart, ahelyett, hogy a kérdezőnek válaszolna. Gy.k. színvonal megint hasít.
dec. 8. 06:30
 17/21 anonim ***** válasza:

13# Speciel venni egy akármilyen nyers húst meg mellé köretnek zöldséget nem egy olyan kiadás, ami megborítaná a kasszát, mikor már egy adag mirelit ugyanannyiba kerül. De igazad van, szoktam venni tésztát, ez feldolgozott, a tejszín is annak számít, de 1-2 dolgot leszámítva mindent friss alapanyagokból főzök úgy, hogy 30 percnél többet nem vacakolok egy vacsorával. És nem piacra mászkálok, hanem hazafele megveszem a boltban.

Igazad van abban is, hogy meg nem halunk a “szar” kajáktól, csak én mondjuk végig tudom dolgozni a hetet úgy, hogy hétfőtől péntekig van energiám, nem haldoklok és rinyálok bent mint a többi kolléga akik egész héten mekin (ja, imádom a mekit is, szoktam enni néha) meg fornettin élnek, nem azt várom, hogy bedögöljek végre az ágyba munka után, hanem van kedvem és erőm még barátokkal találkozni, elintézni ezt-azt, elmenni edzeni, stb.

Csak ennyit számít. Soha senki nem állítja, hogy jajjj meghalunk a műkajáktól.

dec. 8. 10:01
 18/21 anonim ***** válasza:
44%
Akik itt vergődnek meg kötekednek az emberi étkezésen, azoknak csak mondom, hogy a macskát én vállaltam saját döntésből, tehát alap, hogy nem etetem szarral (pár karika virslitől valóban nem lesz baja, de nem eszik az én maradékomból, mert minek). Igen, ha kellett, magamon spóroltam, én eldönthetem, mit egyek, ő azt eszi, amit tőlem kap (nincs kibszva az utcára, hogy ott kukázzon), ez a rohadt nagy különbség. Ha nem telt volna normális etetésre, nem lenne macskám. És nyilván ettől még kerülhetek bármikor rossz helyzetbe, de tervezetten nem hoztam ide úgy, hogy csóró vagyok.
dec. 8. 12:22
 19/21 anonim ***** válasza:
#17-es Az így nem sok anyagilag, csak időben sok. A bolt hazafelé +30-40 perc. A főzés másik +30 perc (persze akkor ha atom egyszerű a főtt étel, mert különben tisztítás, aprítás, fűszerezés, pácolás másik +30 perc). A rendrakás főzés után +15 perc, mosogatógéppel. Na erre az általam ismert dolgozó embereknek nincs ereje 17-18 óra után. Mikor vasalok, mikor mosok, mikor olvasok, mikor nézek-olvasok híreket, mikor filmezek stb. Mikor vagyok a családommal? Hol a hobbim? Hol a sport? Nem végletekben kell gondolkozni hogy fornetti meg Mcdonald's vagy napi frissből főzés. Gratula ha neked ez belefér a minden napodba, de a normál munkaidőben dolgozó emberek 99-%-nak ez nem kivitelezhető. Vannak akik hétvégén főznek több félét, azt eszik szerdáig. Már kedden fintorogva nem eszem meg a vasárnapi vagy pláne a szombati ételt. Fagyasztott kész étel meg ugyanúgy fagyasztott étel. Azért írtam hogy nagy van valaki a családban aki ezt megcsinálja mert nem jár dolgozni vagy csak részmunkaidőben, vagy fizetsz valakinek hogy megcsinálja vagy rendeled jobb étteremből. Ha meg erre szánod a fizidet akkor nagyon sokat kell keresned, vagy nem marad semmi és azért dolgozol hogy egyél. Közben meg mindenki panaszkodik hogy keveset keres, nincs vagy nem lesz lakása nem jut nyaralásra.
dec. 8. 12:31
 20/21 anonim ***** válasza:
8-16 vagy 10-18 között dolgozom, 17 vagy 19 órára itthon vagyok és belefér minden bőven, nyilván pácolgatni nem állok neki egy random szerdán este 7-kor, de ne mondd már, hogy nincs időd összevágni egy csirkemellet, beledobni a serpenyőbe, amíg sül, addig felvágni egy brokkolit (nem vagyok testépítő, nem ezen élek😂 csak ez jutott hirtelen eszembe) és bedobni mellé, ha már megpirult a hús. Ez az egész folyamat nem több 30 percnél. Ha akarsz mellé valami gabonaköretet, az is megfő amíg kész a serpenyős rész. Kb ilyesmi bonyolultságú ételeket főzök, csak az alapanyagok változnak. A boltban én speciel 15 percet töltök max. Youtube-ot szoktam nézni főzés közben, szóval egyszerre szórakozom is. Meg amit megfőzök, abból marad másnapra, szóval másnap nem főzök, helyette mondjuk berakok egy mosást, vasalni nem szoktam, nem is ismerek senkit 50 alatt, aki még vasalná a ruháit. (Nyilván aki olyan blúzokat hord vagy valami, az ok, de kb mindenféle ruhából van már vasalásmentes, soha semmim nem gyűrött.) Sportolni heti kétszer szoktam, ideális esetben azokon a napokon van előző napról főtt kaja, de akkor sem dől össze a világ, ha nem jut időm minden egyes nap elolvasni a híreket vagy leülni a hobbimmal foglalkozni, mert más dolgom van. Olvasni alvás előtt szoktam, amíg el nem álmosodok. A barátaimmal sem foglalkozom minden egyes nap, most úgy írsz, mintha mindent be kellene sűríteni minden napra abba a pár órába, közben meg nekem normál munkarendben dolgozóként van napi mondjuk 5 szabad órám, ez hétköznap 25 órát jelent, plusz a hétvégi 32, ha 8 óra alvással számolunk, azaz van egy héten 57 szabad órám, amit úgy osztok fel, ahogy akarok, és ebbe belefér a filmezés, olvasgatás, gaming, barátok, randizás, akármi. Nyugodtan nézze meg mindenki, mennyi a screen time-ja a telefonon, aztán beszéljük meg újra a dolgot. De azt írod, hogy erejük nincs az embereknek, pont erről beszélek, hogy nem mindegy, mit eszel, mert abból kapja a tested az energiát nagyrészt. A mirelit lasagne meg a spagetti üveges szósszal pont erre lesz elég, hogy ne halj éhen és túléld a napjaid.
dec. 8. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!