A cicának szabad adni Füstli virslit?
A Sága füstli összetevői: Összetevők: csirkehús 65%, sertésszalonna, ivóvíz, marha kollagén bél (ivóvíz, kollagén rost, savanyúságot szabályozó anyagok: ecetsav, tejsav; emulgeálószer: cellulóz), keményítő, étkezési só, növényi rostok, stabilizátorok: E1422, E451, E450, dextróz, fűszerek (mustárral), savanyúságot szabályozó anyag: glükono-delta-lakton, antioxidánsok: nátrium-eritroaszkorbát, citromsav, ízfokozó: E630, cékla koncentrátum, füstaromák, tartósítószer: E250.
Ezek közül melyik az az összetevő ami káros egy cicának, amit az ember megehet?
Talán a magasabb sótartalom és a tartósítószerek, de csak nem ezen él, és kap naponta a cica belőle egy nagy adagot. Régebben egy ilyen étel jutalomfalat lett volna a házimacskáknak, már az ára miatt is. Most meg bélszín, vagy a ledrágább macskatáp lenne elvárható a házikedvenceinknek.( Többnyire az előbbit, a gazdák jó része saját magának se engedheti meg)
13# Speciel venni egy akármilyen nyers húst meg mellé köretnek zöldséget nem egy olyan kiadás, ami megborítaná a kasszát, mikor már egy adag mirelit ugyanannyiba kerül. De igazad van, szoktam venni tésztát, ez feldolgozott, a tejszín is annak számít, de 1-2 dolgot leszámítva mindent friss alapanyagokból főzök úgy, hogy 30 percnél többet nem vacakolok egy vacsorával. És nem piacra mászkálok, hanem hazafele megveszem a boltban.
Igazad van abban is, hogy meg nem halunk a “szar” kajáktól, csak én mondjuk végig tudom dolgozni a hetet úgy, hogy hétfőtől péntekig van energiám, nem haldoklok és rinyálok bent mint a többi kolléga akik egész héten mekin (ja, imádom a mekit is, szoktam enni néha) meg fornettin élnek, nem azt várom, hogy bedögöljek végre az ágyba munka után, hanem van kedvem és erőm még barátokkal találkozni, elintézni ezt-azt, elmenni edzeni, stb.
Csak ennyit számít. Soha senki nem állítja, hogy jajjj meghalunk a műkajáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!