Mi ilyenkor a teendő? 5 hónapos nőstény macskám elkezdett tüzelni.
Az állatorvos az oltáskor azt mondta, betöltött 6. hónaptól lehet ivartalanítani. Nem kell megvárni az első tüzelést.
De ő most, 5 hónaposan kezdte. Keservesen nyávog, fura hangokat ad ki, dörgölődik, pucsít.
Meddig fog ez tartani? Mikor vihetem műtétre?
7-10 napig szokott tartani, de ez egyénenként is változó lehet. Beszélj a dokival. Mondd el neki, hogy ez történt (pontos dátummal), és kérjél időpontot. Ő jobban tudja, hogy kb. mikorra stabilizálóik a hormonszint, amikor célszerű elvégezni a műtétet. Ilyenkor előbb is megoperálják, mint 6 hónapos kor, de ez állatorvostól is függ.
Arra figyelj, hogy semmiképpen ne lógjon meg, nehogy vemhesen térjen vissza.
"betöltött 6. hónaptól lehet ivartalanítani."
Minden doki mást mond... Nekem az az infóm, hogy nőstény macskát már 12 hetes korától lehet ivartalanítani, ha a súlya meghaladja az 1 kg-ot. Az én kislánycicám 5 hónapos kora előtt esett át ezen, és egyáltalán nem bánom, hogy nem vártuk meg azt, hogy tüzelni kezdjen. Az idősebb cicám fiú, őt kb. 6 hónaposan vittem ivartalanítani, nála is sikerült megelőzni, hogy jelölgetni kezdjen. Azóta is mindkettő cica remek egészségnek örvend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!