Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi ilyenkor a teendő? 5...

Mi ilyenkor a teendő? 5 hónapos nőstény macskám elkezdett tüzelni.

Figyelt kérdés

Az állatorvos az oltáskor azt mondta, betöltött 6. hónaptól lehet ivartalanítani. Nem kell megvárni az első tüzelést.

De ő most, 5 hónaposan kezdte. Keservesen nyávog, fura hangokat ad ki, dörgölődik, pucsít.

Meddig fog ez tartani? Mikor vihetem műtétre?

dec. 7. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

7-10 napig szokott tartani, de ez egyénenként is változó lehet. Beszélj a dokival. Mondd el neki, hogy ez történt (pontos dátummal), és kérjél időpontot. Ő jobban tudja, hogy kb. mikorra stabilizálóik a hormonszint, amikor célszerű elvégezni a műtétet. Ilyenkor előbb is megoperálják, mint 6 hónapos kor, de ez állatorvostól is függ.

Arra figyelj, hogy semmiképpen ne lógjon meg, nehogy vemhesen térjen vissza.

dec. 7. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 2x3 napig tüzelt, második alkalom utánra kaptunk csak időpontot, úgyhogy épp csak abbahagyta már műtötték.
dec. 7. 15:50
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Biztos azért mert fázik! Kapcsold be a fűtést!
dec. 7. 16:12
 4/4 anonim ***** válasza:

"betöltött 6. hónaptól lehet ivartalanítani."

Minden doki mást mond... Nekem az az infóm, hogy nőstény macskát már 12 hetes korától lehet ivartalanítani, ha a súlya meghaladja az 1 kg-ot. Az én kislánycicám 5 hónapos kora előtt esett át ezen, és egyáltalán nem bánom, hogy nem vártuk meg azt, hogy tüzelni kezdjen. Az idősebb cicám fiú, őt kb. 6 hónaposan vittem ivartalanítani, nála is sikerült megelőzni, hogy jelölgetni kezdjen. Azóta is mindkettő cica remek egészségnek örvend.

dec. 11. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!