5 hónapos kutyám elkezdett fütyülni a behívásra. Mi ilyenkor a teendő?
Van, amelyik ilyen korán kezdi a kamaszodást, főleg a kistestűeknél.
Egy ideig sétáljatok hosszú pórázzal, hogy ne legyen esélye ignorálni téged. Ezt mindig előveheted, ha kezd elkanászodni; ha már rutinos ebben, akkor pár perc pórázon levés után észhez tér, hogy itt most viselkedni kell, különben megint jön a póráz.
És persze falkavezérség ezerrel, egész nap, minden téren, mindenkitől a családban. De a pozitív megerősítést se felejtsd el, a teljesített feladat után mindig jön a dicséret :)
Ő még csak egy kölyök, hidd el meghatja ha elfutsz. Az én 6 hónapos kutyám is bepróbálkozik időnként. Leül és néz engem, amikor futok. Aztán amikor már alig lát, akkor csak elindul, rájön hogy nem vicceltem.
Viszont mivel gondolom Te már eljátszottad vele h úgy tettél mintha elfutnál, de mivel nem indult utánad, így feladtad, most tök hülyére vesz. Szerezd vissza a pozíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!