Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nemrég veszítettem el a...

Nemrég veszítettem el a macskámat egy balesetben, de baj az, ha már most gondolkodok örökbefogadni egy újat?

Figyelt kérdés

Másfél éves macskám, aki csak 11 hónapja volt nálunk, három napja beugrott a szárítógépbe és túl későn vettük észre. Traumatikus egy élmény volt, rengeteget sírtam, nem ettem vagy bírtam megmozdulni sem. Aludni csak két altatót bevéve sikerült valamennyire éjjelente többször is felébredve.

Párom amikor csak szükségem van rá ugrik és megölel, beszél hozzám, nagyon segítőkész és támogató. A kiscicánk számomra nagyon sokat jelentett és az, hogy szegénynek ilyen sorsa lett, azt szörnyen bánom. Természetesen mindent megteszünk, hogy a lehető összes veszélyforrást eltűntessük a lakásból.

Tudom, hogy pótolni bár soha nem fogom tudni, de nagyon szeretnénk mindketten, ha nem lenne ilyen üres ez a lakás. Tegnap már sokkal kevesebbszer jött rám a sírási roham, ma még egyszer sem. Bár egyfolytában ő jár az eszemben, úgy hiszem, hogy mire lebonyolítjuk az örökbefogadás folyamatát, addigra készen fogok állni és segíteni fog nekünk a történtek feldolgozásában.

Lehet ez butaság, de kissé bűntudatom van, hogy még csak pár nap telt el, de már ilyenen gondolkodunk. Félek, hogy azt fogják mások gondolni, szívtelenek vagyunk vagy nem is érdekel minket az egész...

A szárítógépet nem fogjuk a földön tartani, veszünk egy szekrényt, aminek a felső részén lehet, így szemmagasságban lesz, belelátunk és minden alkalommal meg fogjuk keresni a cicust, mielőtt elindítjuk. Ugyanez lesz a többi háztartási géppel is.

A családomból mindenki abszolút támogatja az ötletet, sőt, ők ajánlották fel az újbóli örökbefogadást. Mindenképpen megtesszük, igazából talán egy kis együttérzést keresek ebben a posztban. A válaszokban tapasztalattól kezdve tanácson keresztül bármi jöhet, csak kérlek benneteket legyetek kedvesek és megértőek. A szorongásom már a történtek előtt is elég rossz állapotban volt, nem igazán hiányoznak a gonoszkodók beszólásai...

Előre is köszönöm mindenkinek!

nov. 27. 19:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

A felelősséggel meg az előző macskátok halálával kapcsolatban nem írnék, mert már mindenki más leírta, amit én is gondolok.

Viszont az alap kérdésre olyan irányból válaszolnék, hogy szerintem gáz azonnal "pótolni" a meghalt macskát. Pont azért, mert ez pótlásnak hat, mintha egy ramaty zoknit cserélnél le egy újabbra. Ha meghalna a férjed/feleséged, azonnal keresnél egy újat, hogy ne legyen olyan üres az ágy, meg legyen aki kizabálja a hűtőből a kaját? Ha meghalna a gyereked, gyorsan csinálnál egy másikat, hogy ne legyen olyan csöndes a lakás?

Nagyon remélem, hogy nem, mert akkor egy baromi felszínes ember vagy.

Ha tényleg szeretsz valakit, nem azzal kezded, hogy beszerzed a 2.0-át belőle. A gyász ennél hosszabb folyamat, és nem a "kötelező" gyászra gondolok, hanem a valódi, megélt gyászra, ahol az ember egyszerűen nincs készen arra, hogy a szívét megnyissa.

Az pedig, hogy milyen módon halt meg a macskátok, főleg olyan red flag kéne legyen magatokkal szemben, aminek minimum adnék 1-2 évet mindenféle állat befogadása nélkül. Baleset, igen, értjük. De ez nem a beláthatatlan apróságok összeadódásából adódó baleset, hanem a felelőtlenség, ahol nem gondoltatok bele, hogy egy macska miket csinál és mikre kell figyelni. Itt nagy a gond.

És képtelen vagyok nem arra gondolni, hogy szegény macska milyen fájdalmas halált halt...

nov. 27. 22:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Te max csak egy pótolandó dolgot látsz ezekben a szerencsétlen lényekben. Az élő pálda vagy rá, kinek nem szabadna SOHA állatot tartania. Most ölted meg, és máris kéne egy másik. Felelőtlen vagy, érzéketlen és undorító, hogy elintézed ennyivel. Nekem meg az ilyen emberektől fordul fel a gyomrom. Ne fogadj örökbe semmilyen állatot. Azzal tennéd nekik a legjobbat.
nov. 28. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Gyanítom ezt az esetet tették közzé az egyik egyesületi csoportban.. RENDSZERES volt, hogy a szárítógépbe bújt, ti próbáltátok leszoktatni róla, de nem sikerült. Ez NEM baleset, hanem hatalmasnagy felelőtlenség! Pontosan tudtátok, hogy beszokott feküdni, mégsem az volt az első, hogy belenézel, vagy hívod, keresed a macskát, mielőtt elindítod a gépet. Igencsak undorító és bicskanyitogató, hogy 3 nappal később már másik macskát akarnál! Ne akarjál, lehetőleg soha többé! 2 perced nem volt hogy figyelj rá, persze, majd a másikra lenne. Hogyne! 😡
nov. 28. 17:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A kicsi nekem is bemászik a szárítógépbe, de bazd,meg h nem sikerült meglátnod h benne van??? Nekem az az első h üres a dob, főleg ha macska van a háznál! Neked állat nem való!
nov. 28. 22:39
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Neked ne legyen macskád, sem kistestű állatod, mert látszik, mennyire felelős állattartó vagy. Szánalmas.
nov. 29. 08:26
 16/17 anonim ***** válasza:
86%

A kiscicánk számomra nagyon sokat jelentett - ha sokat jelentett volna, nem ölöd meg.

"Baleset", hát hogyne.

TUDTAD, hogy rendszeresen bemászik, mégis cs.sztél figyelni.

Remélem, sohasem lesz másik macskád.

nov. 29. 08:28
 17/17 anonim ***** válasza:
84%
Alapvetően nem szoktam “ítélkezni”, de most én is azt gondolom, hogy neked/nektek nem kell állat….
nov. 29. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!