Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Házilag, orvos nélkül mivel...

Házilag, orvos nélkül mivel tudnám kezelni a 3 hónapos kiscicám? Tünetei: beragad az egyik szeme, tüsszög, náthás. Kinti cica, de meleg melléképületbe be tud menni.

Figyelt kérdés
A faluban nincs állatorvos, nem tudom könnyen megoldani, hogy a közeli városba bevigyem.

#náthás cica
ma 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor oldd meg nehezn!
ma 12:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem kell sokaig gondolkozni ezen, mert a macskanatha halalos.

Szoval vagy elviszed orvoshoz vagy nincs eselye.

ma 13:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden településre megy busz. Fogsz egy kartondobozt, kibéleled, kilyukasztgatod, beleteszed a cicát és felengednek a buszra. Nem olyan nehéz ez. Ha hosszútávon gondolkodsz, akár egy pár ezer forintos hordozó boxba is beruházhatsz, de láttam már olyat, hogy ráccsal lefedett fonott kosárban vitték a cicát.

Amikor egy állatot magadra vállalsz - függetlenül az októl - egyúttal felelősséget is vállalsz az életéért, mind anyagilag, mind másképp.

ma 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezek a messze az orvos dumák kiborítanak.

Amikor arra adtad a fejed hogy lesz egy kis állatod pontosan tudtad hogy milyen távol van az állatorvos.

Ha tudtad, hogy nincs pénzed időd akaratod stb stb hogy ha baj lesz orvoshoz vidd akkor mi a francért kellett neked egy élőlény?

Vidd el orvoshoz minél előbb mert Te vagy felelős érte ez a kötelességed.

A hülye kifogásaid meg ne itt nyomasd mert senki nem fog igazat adni csak azért mert messze van az orvos, kutya kötelességed elvinni akkor is ha az kényelmetlen számodra.

ma 13:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok kritikát. A háttérről annyit, hogy a kiscica mamáját fogadtam be, mert valaki kidobta. Megsajnáltam, mert láttam, hogy nagy a hasa. Az anya cicát elütötte egy autó, amikor a kicsi 28 napos volt. Életben tudtam tartani, talán nem vagyok olyan kegyetlen.Nem tudott még enni, mindent megtettem érte. Egyébként a közeli rokonaim is komoly segítségre szorulnak: nővéremet most műtötték (csípőprotézis), a fiát 1 éve már másodszor agydaganattal. Ha rosszul van kezelés után, mint most is , akkor mi visszük vizsgálatra. Nem tudnak mástól segítséget kérni. Én csak azt szerettem volna tudni, hogy amennyiben holnap nem fér bele az időbe, hogy elvigyem a cicát- esetleg van-e valami "ember gyógyszer" ami átmenetileg bevethető. Persze földbe lehet döngölni, azt is aki rendszeresen ápolja a mások által megunt kisállatokat.
ma 15:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ilyen kérdést nem laikus oldalon kell feltenni. Itt nincs állatorvos, illetve bárki bármit állíthat magáról az anonimitás miatt, a diagnózis, a megfelelő gyógyszer kiválasztása pedig az állatorvos kompetenciája. Az állatorvostudomány az egyik legbonyolultabb nem véletlen, hogy csak az általános állatorvosi 5,5 év egyetem és utána szakosodnak, plusz a felvételhez mind biológiából, mind kémiából kiváló eredménnyel kell emelt szinten érettségizni, ami önmagában is egy erős alaptudást jelent.

Szerintem sokkal jobban jársz, ha telefonon felhívod az állatorvost, vagy e-mailt küldesz neki, elmondod/leírod a körülményeket, tüneteket, biztos hogy segíteni fog, ha van rá mód.

A másik meg hogy azért írják, hogy milyen egyszerű elvinni, meg nem kell a kifogás, mert az utóbbi időben feldúsultak azok a kérdések, ahol a mindentől elzárt, semmi közepén lévő kis falvakban élő emberek csak a kifogásokat keresik, hogy miért nem tudják elvinni az állatot orvoshoz. Ha a századik olyan kérdés jön veled szembe egy hónapon belül, hogy "a faluban nincs állatorvos, hogyan segíthetnék az állatnak", akkor automatikusan az van, hogy az előző 99 is a kifogásokat kereste, hogy miért nem tud eljutni az orvoshoz.

ma 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!