A macskának miért csak 4 lábujja van a hátsó lábán?
Figyelt kérdés
Vagy az első lábán mi haszna van annak a pici labujjnak annyira fenn?nov. 16. 18:45
1/5 anonim válasza:
Lehet hülyeség amit írok, csak inkább agymenés... Nekünk is a hüvelykujj miatt olyan jó a fogásunk kézzel, ha az sérül vagy nincs, akkor sokkal nehézkesebb minden. Nagyon sokáig voltak macskáim, szerettem figyelni őket,a szokásaikat. Szerintem nekik nem olyan létszükséglet a "hüvelykujj" de időnként használják. Valószínűleg ezért alakult ki. A hátsó lábbal sosem fognak úgy, mint a mellsőkkel, valószínűleg ezért nem is szükséges az 5. lábujj.
2/5 anonim válasza:
A fő kérdést nem tudom megválaszolni, de a kifejtésben lévő kérdést megpróbálom.
Ha a dew clawra gondolsz, az famászásnál és vadászatnál jön jól. Ha a carpal padre gondolsz, az pedig ugrásnál tompítja az esést, illetve lejtőn lefelé extra tapadási felületet ad.
Valaki javítson ki, ha tévednék. Nem értek hozzá, csak nekem is eszembe jutott már a kérdés és utánanéztem. Csak leírtam, amit máshol olvastam :)
3/5 anonim válasza:
Ja és azt kihagytam, hogy a carpal pad valójában nem lábujj, hanem talppárna, csak a formája megtévesztő lehet, ezért gondoltam, hogy esetleg arra gondolhattál :)
4/5 anonim válasza:
Azért, mert nem a hátsó lábaival kapja el az áldozatát.
5/5 anonim válasza:
Jobban tud ugrani. A kis ujj pedig a fára mászáskor van jelentősége főleg ereszkedéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!