Viroplazin macskának?
Figyelt kérdés
2 hétig adtam a cicámnak az orvos által felírt 100mg-os Viroplazin-t napi 2x. Kérdésem, hogy aki használta ezt a gyógyszert, annak használt ennyi időn belül?okt. 29. 17:02
1/5 anonim válasza:
"Dózisa 5 mg/ttkg naponta 2x, 3-5 napon át."
Már rég túllépted az előírtat. Az orvos mondta, hogy ilyen sokáig add?
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, az orvos mondta, hogy két hétig adjam, mivel tüdőgyulladása volt amit antibiotikummal kezeltek, de visszatérő felső légúti panaszai vannak közel egy éve és semmilyen készítmény nem segített eddig rajta.
Pontosabban amikor ezt adtam, tisztábban vette a levegőt, de mostanra ugyanúgy visszaesett.
okt. 29. 18:07
3/5 anonim válasza:
Csak úgy a semmiből nem lesz 1 éve tartó probléma, meg tüdőgyulladás. Gyanús, hogy macskanátha, amiből az egész indult. Kezeletlen macskanáthánál (ha az állat életben marad), idült hörghurut maradhat vissza. Vidd el másik állatorvoshoz. Ha 1 éve oda hordod ezzel a bajjal, akkor az az orvos szart sem ér.
4/5 anonim válasza:
Ha ez egy idült folyamat már, akkor ez önmagában nem elég, valószínűleg már rég van bakteriális felülfertőződése a dolognak. Szerintem is keress másik orvost.
5/5 A kérdező kommentje:
Ő már a második orvos akihez vittem, az első orvos csak annyit mondott a lázra, hogy biztos a meleg miatt szalmonellás. Ekkor vittem a másik orvoshoz nyáron, ő állapította meg nála a tüdőgyulladást. Teljes mellkas ultrahangozták, röntgen, vérvizsgálat, AIDS és ehhez hasonló tesztek is negatívak lettek nála. Azután 2 hétig antibiotikumot kapott és a láza el is múlt, de ez a visszatérő megfázás/kifázás és furcsa, nem tiszta, nehézkes lélegzetvétel visszamaradt, így újra elvittem. Néztek nála pajzsmirigy értékeket, azok is rendben vannak, és ekkor adta az orvos a Viroplazint, mert szerinte lehetséges, hogy valami vírus okozza. Erre írtam, hogy 2 hétig kapta akkor jobb volt, de most megint ebben a hideg időben egyre jobban féltem, hogy valahogy kiújul a tüdőgyulladása ami akár végzetes is lehet, mivel nem fiatal cicáról van már szó, hisz már 10 múlt idén. Még egy CT vizsgálaton gondolkodom, de az egy százas körül van és ez is csak zsákbamacska.
tegnap 08:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!