Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tisztitod a macskad fogát?

Hogy tisztitod a macskad fogát?

Figyelt kérdés
7honapos a cicam, es nem tudom kell e egyaltalan mosni vagy tisztitani a fogat a macskanak. Van erre valami jutalom falat vagy sikalni kell neki? Benti cica
tegnapelőtt 21:52
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Őszintén szólva sehogy.
tegnapelőtt 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem engedi, akkor sajnos nem fogod tudni. A mienk soha az életbe nem engedte, mondjuk sose volt semmi baja a fogainak.
tegnapelőtt 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell. Egyik macskám vagy kutyám fogaival se csináltam semmit és hófehér, egészséges fogaik voltak mindig. Ha aggódsz mert pl. úgy látod hogy nehezen rág felhúzod az ínyét és átnézed, de nem általános probléma.
tegnapelőtt 22:11
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem engedi mosni, érdemes egy csirkelábat vagy szárított nyúlfület adni neki időnként. Az enyém szerencsére engedi.
tegnapelőtt 23:12
 5/10 kürtőskalácska ***** válasza:
70%
Sehogy.
tegnap 06:08
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Drótkefével simán ki lehet szedni a bent ragadt gusztustalan húscafatokat.
tegnap 07:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha egészséges akkor nem büdös a szája. Ha büdösnek érzed akkor se "koszos" a foga hanem beteg és azt érzed
tegnap 07:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Van ujjra húzható "fogkefe", illetve extra puha gyerek fogkefe is jó ha engedi.

Fogkrémnek virbac macska fogkrémet vettem állatorvosnál.

Sajnos az én macskámnak már volt fogkő problémája, foghúzása, az ínye is könnyen begyullad így inkább tisztítgatom neki. Mióta tisztítgatom (5 éve), nem volt vele gond

tegnap 07:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki alapvetően, a 10 éves macskámnak egyszer se tisztítottam és nincs fogproblémája és nem büdös a szája. De szerintem ha elviszed majd orvoshoz, nem tudom, az ivartalanítás hátra van-e még, akkor megnézetheted és kérhetsz tanácsot, ő mit javasol.
tegnap 07:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát... a cicánk egyik foga eleve törött, így született. A doki szerint nem olyan fog, ami gátolná az evésben vagy bármi másban, így csak annyi, hogy érdekes "mosolya" van.

Fogmosást azt megnézném ki végzi el a mára már öreg, hóbortos és ilyen téren igen öntudatos macskán, akivel semmit nem fogsz tudni eljátszani, amit ő ne akarna. Az még csak hagyján, hogy csúnyán fúj, megugrik (karmolni csak nagyon ritkán szokott), de olyan mintha volna egy hetedik érzéke, amivel megérzi, hogy épp készül valami és akkor eltűnik vagy elszalad, és még étellel se lehet megvesztegetni. Pl. mikor viszem dokihoz, még nem is látja a hordozóját, de már gyanúsan néz és ember legyen a talpán, aki képes elérni, hogy önként belemenjen a dobozba. És a dobozban se viselkedik jól, kb. mindenkire fúj, panaszosan nyávog. A mák, hogy 10 percre sincs a doki, ami autóval 1 perc, általában időpontra, hogy minél rövidebb ideig tartson a dolog.

Így is felborítja a dobozt, belepiszkít, nem olyan jó ez. Bezzeg a dokinál hirtelen megjavul, pedig kikerül a dobozból, és a doki lazán benyomja neki a hőmérőt vagy végez rajta egyéb műveleteket (meg beszól neki, hogy enyhén túlsúlyos). Hazafelé megint nyávogásparádé, de olyankor már nyugodtabb. De a legjobb az, amikor kijöhet onnan és újabb kb. fél évig nem kell újra látnia dobozt. Nekem is jobb, ha lehetne kihívnám a dokit, de nem vállal ilyet.

tegnap 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!