Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatulajdonosok, mi az a...

Havasi Csongor kérdése:

Macskatulajdonosok, mi az a bútor vagy lakberendezési megoldás, ami a legjobban bevált a cicátok számára? Valami, amit imádnak használni (vagy amit sikerült megóvni tőlük)?

Figyelt kérdés

#macskabarát lakberendezés #cicabútor ötletek #macskabarát otthon #karcálló bútorok #macska kedvenc bútor #lakberendezési tippek macskatartóknak
nov. 8. 16:30
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Magaslat, szekrény, ablakpárkány, szétlátós. Másik a búvóhely, ha megijed, nyugira vágyik, a kicsinek kedvence a mamikám csillaglábú fotelja letakarva, alatta párna. Szeretnék cicabútort, de a jó masszívak drágák, sajnos elajándékoztam, nem tudtam, hogy lesz másik cicc, a nagy kinőtte. Ágyban is szeretnek aludni. Megóvni új kanapét próbáljuk, letakarva. De a kaparó nem olyan érdekes.:)
nov. 8. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretik a magas kaparófákat, az ablakpárkányra nekik odarakott párnát és a karton kaparókat. Meg sajnos a kanapé szélét is 😅
nov. 8. 18:17
 3/5 anonim válasza:
Fotel, ágy, ablak párkány. De most kapott egy puha macska ágyat azt nagyon imádja.
nov. 8. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
A macskabútor alap tartozék, általában szeretik, meg az ablakpárkányt, ott nézelődnek. A kanapét nálunk is szeretik sajnos, előszeretettel futnak át rajta keresztül kasul, inkább nem részletezném h néz ki a szövet... a szélét az egyik cicánk szereti kapirgálni, de nem mindig szóval nem vészes. Nálunk csak zsinórfüggöny van, macskák mellett sztem csak ez néz ki jól, a többi függönyömbe belegabalyodtak, kihúzták a szálakat, szóval nálunk csak ez jöhet szóba. Ami még fontos, kövezett, parkettás lakás. Higiénikusan takarítható ami sztem nagyon fontos, főleg ahol több cica van (nálunk 4). Célszerű a bútorokat úgy megválasztani h zárt részei legyenek, a polcos részek max olyan magasságban h a cica ne érje el. A cicaszőr ráragad a cipőkre is pl ha szabadon vannak. Dísztárgyak csak módjával. Pl van az előszobában egy kis komódom, mindig próbálkozom h legyen ott valami kis virág v dísz, de az egyik kandúrom imád ott feküdni szóval inkább nincs ott semmi... élő virág olyan helyen h ne érjék el. A lakásban érdemes több helyre kaparófát tenni.
nov. 11. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:

A 4-eshez annyit tennék hozzá, hogy nekünk a függöny piszkálásáról leszoktak, ahogy felnőttek (jelenleg 2 macskánk van, volt még egy korábban, ez rá is igaz volt), úgyhogy nekünk felnőtt macska mellett a függöny nem gáz. Illetve a dekoráció, dísztárgyak úgy működnek, hogy vannak preferált helyeik, oda nem teszek ilyesmit, de van, ahova simán rakhatok, nem szoktak oda menni, nem lökik le. Nekünk amúgy szőnyeg is van, mert nekem nagyon üresnek érződik a ház, ha nincs, de tény, hogy az soha az életben nem lesz macskaszőr mentes. A hosszú szálút tényleg érdemes kerülni, a röviddel szerintem nagyjából azért lehet bírni.

Egyébként minél inkább macskásítva van a lakás és ki vannak nekik alakítva helyek az igényeikhez igazodva, annál kevesebb kárt csinálnak. Pl. mióta 2 helyiségben összesen 3 magas kaparófa van (ebből egy elég nagy széltében is, a másik kettő csak magas), azóta a polcokra nem ugrálnak fel. Mióta vannak karton kaparók, a kanapé szélét sokkal kevésbé bántják. Beszereztem 1-2 macskajátékot is, azóta nem lopkodnak random dolgokat 😅 Szóval érdemes az igényeikre figyelni és akkor mindenkinek zökkenőmentesebb az együttélés.

nov. 12. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!