Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kandúr macska ivartalanítás?

Kandúr macska ivartalanítás?

Figyelt kérdés
Mindenképp szeretném ivartalanítani a cicámat aki csak benti tartásban részesül. Érdekelne mennyi idő a műtét kb, utána meddig lábadozik, illetve probléma-e, hogy emeletes házban élünk és előszeretettel rohangál fel-le!? Nem fog így felszakadni a varrat stb? Persze ezt majd a dokival is megbeszélem csak az még kicsit odébb van és kiváncsi vagyok. Szép napot! :)
nov. 7. 11:13
 1/7 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Kandur macska ivartalanítása nincs félóra, nem nagyon kell lábadoznia, és nincs varrat. Az egyik macskánknak lehetett valami fájdalma egy hétig, mert óvatosabban ugrott fel az ágyra, mint azelőtt.
nov. 7. 11:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kandúrt nem varrják ivartalanításnál. Egy jelentéktelen kis seb lesz rajta.

Hazaviszed, hagyd a hordozóban néhány órára, úgy nem fogja odaverni magát semminek. Számíts rá, hogy lehet be fog pisilni, ezért a hordozó aljára ragassz ilyen négyzetalakú kutya pelenkát.

Nem fog rohangálni, kába lesz, de nagyon még órákig. Se enni, se inni ne adj neki még vagy 12 óráig, mert félre nyelhet vagy kihányja. Ha van cicaháló az ablakon, akkor kinyithatod, a hideg friss levegőtől hamarabb magához tér.

Ha már kiengedted járkálni, akkor se hagyd magára, mert még kissé dülöngélni fog és megpróbál felugrani magas helyekre, amit benézhet és odaveri magát. Én amikor láttam, hogy fel akar ugrani a kedvenc helyére, inkább én magam fogtam meg és tettem fel.

nov. 7. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy kimegy belőle az altató, semmi baja. Nincs varrat, két nagyon pici bemetszés van csak, ami magától szépen összeforr. Se gallér, se ruha nem kell, gyógyszer sem. Nem lesz fájdalma. Az alatt a pár óra alatt kell figyelni rá, amíg még kótyagos az altató miatt.
nov. 7. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár óra hosszat - az altató mennyiségétől -, még kókadt lesz és támolyogni fog. Addig igényel felügyeletet. A hordozóban hagyás is jó ötlet; én becsavartam egy régi, de tiszta lepedőbe, amikor elindult volna dülöngélni, és ölbe vettem. Ott még aludt egy kicsit - bele is pisilt az ölembe -, utána nagyjából jól volt. 2-3 jutalomfalattal leellenőriztem, hogy tud-e már rágni és nyelni, és eztán kapott csak enni. Egyelőre apránként, keveset.
nov. 7. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi ezeket a kedves és segítőkész válaszokat! <3 így már jobb érzéssel viszem majd el az időpontjára :)
nov. 7. 13:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hú de jó ezeket olvasni nekem is. Tavasszal lesznek ivartalanítva a kandúr kiscicáim és eléggé paráztam én is a beavatkozástól, pláne, hogy mostanában sokat betegeskedtek és már előre féltem, hogy tavasszal folyt köv.
nov. 7. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb a kandúr cicát ivartalanítani. 5 hónaposan nyugodtan viheted, minél előbb nehogy elkezdje a jelölést mert akkor félő ivartalanítás után sem szokik le róla... általában 1 napig kábák, aztán mintha mi sem történt volna. 3 kandúrom van egyiket sem viselte meg túlzottan, 5 hónapos korukban estek túl rajta, egyik sem jelöl.
nov. 11. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!