Mitől vadulhatott meg a cica? (bővebben lent)
1: Nemrég voltunk az állatorvosnál vele oltatni, nem említettek semmit azon kívül, hogy az orvosra még fújt is a szúráskor.
Változás nem történt semerre, ugyanazzal etetjük is. Gondoltam fronthatásokra is, mert én is rosszul vagyok tőlük, de nem tudom hogy a macskákat zavarja e.
2: nem hiszem, hosszabb szőrű, de sima egyszerű házimacskának tűnik.
Erdemes lenne ujra elvinni es megnezetni, illetve beszamolni a viselkedeserol. Valoszinubb, hogy pszichikai es nem szervi problema okozza, de jobb, ha az utobbit is ellenorzik. Nehany kerdes:
1) Eszik rendesen, vagy azzal is problema van? Felti toletek az ennivalojat, vagy eteteskor jol viszonyul hozzatok?
2) Rendesen hasznalja az almot, vagy mashol is vegzi a dolgat? Ha az utobbi, akkor osszevissza, vagy bizonyos helyekre szeret jarni?
3) Ejjel alszik rendesen, vagy olyankor is rohangal es nem alszik eleget?
4) Az utobbi idoszakban kevesebbet vagytok otthon, mint amikor megerkezett hozzatok, vagy nincs jelentos valtozas?
Lehetseges, hogy szeparacios szorongas okozza, amiatt, hogy keveset lat benneteket napkozben. En egyszer nehany hetig etettem egy cicat, amelynek a gazdaja ideiglenesen kulfoldon volt, es persze nem koltozhettem at hozzajuk, hanem csak atjartam a macskaval foglalkozni. Az a macska is sokat rohangalt, amikor ott voltam, fel a szekreny tetejere es mindenhova, nagyon igenyelte, hogy foglalkozzanak vele a hosszu egyedullet utan. De persze lehet tobbfele egyeb oka is.
Az én kismacskám is játékos, muszáj volt levágnom a mellső lábain a karmait mert tiszta seb volt az arcomtól kezdve a lábfejemig minden.
A leghátsó körmét meghagytam hogy tudjon mászni ahova akar, de fegyvertelen a gazdival szemben.
Én úgy gondolom, hogy ha kizárható az állat egészségét vagy a környezetét érintő változás, akkor a megnyugtatásával probálkoznék pl. Feliway párologtató és társaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!