Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi okozhatta a macskánk halálát?

Mi okozhatta a macskánk halálát?

Figyelt kérdés

Nemrég holtan találtuk a macskánkat kint az utcán. Nem az úton, hanem a szomszéd ház kerítésénel. A cica már nem élt, de külső sérülései egyáltalán nem voltak, egyedül a szája és az orra vérzett egy kicsit, valamint nyitva volt a szeme, minden bizonnyal belső vérzése lehetett. Nem volt összekuporodva, hanem elnyúlva feküdt, mintha odatették volna.

Az elütés jöhet szóba vagy a szándékos bántás, de van egy magas fa is a hely mellett ahol feküdt, esetleg onnan is leeshetett.

nov. 1. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A két "szokásos" okra van a legtöbb esély.

1. elcsapta egy autó

2. kutya

A macskákra nem jellemző, hogy leesnek fáról, néhány méteres eséstől meg nem is sérülnek meg.

Kijárós macskáknak a kutya és az autó a gyakori végzetük.

nov. 1. 15:46
 2/8 anonim válasza:
100%

Én már láttam olyat is hogy macska 3emeletes épületről futva leugrott és utána futott tovább szóval szerintem a leesés nem opció.

Valószínűleg elütötték és pont ezért kell vigyázni a macskákra. Nem szabad őket csak úgy kiengedni

nov. 1. 15:53
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

Ha vérzett az orra akkor 99% hogy mérgezés volt. Valószínűleg megevett egy mérgezett pockot, vagy az annak szánt mérget. Az ilyen szerek véralvadási problémákat okoznak.

Onnan tudom hogy sajnos régen én is jártam már így.

Ha van még macskátok arra ezek után különösen figyelj!!

nov. 1. 15:56
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha mérgezés lett volna az nem egyik óráról a másikra lesz végzetes és a gazdájának biztosan feltűnt volna hogy nincs jól. Inkább elütötték.
nov. 1. 20:22
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
#4 Neked is gondolom csak porcicáid vannak. Szeretem az ilyen "tájékozott" gazdikat. Persze nem kell elhinni a tapasztaltabb tanácsát, nyilván semmi esély rá, hogy a szomszéd mérget rakott ki. Nyugodtan lehet a "szebbik" verzióban is hinni, de remélem majd azért néhány idetévedt, racionálisan gondolkodónak segítségére lehettem.
nov. 1. 21:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként sajnos akár le is eshetett a fáról, nem jellemző, de nem mindig esnek talpra. Szedtem már össze a szomszéd macskáját a kertemben az ól mellől. Leeshetett a tetejéről. De az autó sokkal valószínűbb. Ezért kell kerten belül tartani őket.
nov. 2. 01:55
 7/8 anonim ***** válasza:
69%

5

Jaj hagyjad már magad te olyan nagyon tapasztalt :D mielőtt belém állsz legalább írnád be a google-ba mennyi idő egy mérgezés patkányméreg meg fagyállóval és mik a tünetek. Egyszer tévedek ebbe a kategóriába és mindig megbánom mert túl sok itt a nagyon okos kommentelő akik arra sem veszik a fáradtságot hogy legalább az internet segítségét vegyék elő inkább okoskodnak.

nov. 2. 08:49
 8/8 anonim ***** válasza:
27%

#7 Nyilván igazad van, gondolom tősgyökeres, megrendíthetetlen fotel harcosként baromi sokat értesz bármihez is. Mint kiderült a szövegértelmezéssel is gondok vannak, mert én sehol nem láttam hogy a kérdező írta volna, hogy mennyi idő után találták meg így a macskát.

Javaslom olvasd át kétszer is a kérdést mielőtt baromságokat írsz;)

nov. 2. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!