Furcsán viselkedik a macskám. Mi okozhatta?
Szia!
Melyik országrészen éltek?
Ha idegrendszeri tünete van, azonnal állatorvos! Akár veszettség is lehet!
Ha mérgezés, azonnal állatorvos szintén!
ChatGPT:
A macskád viselkedése alapján úgy tűnik, hogy valami nagy stressz érte őt, ami miatt most fél és ideges. Ennek számos oka lehet, például:
Megijedt valamitől kint: Mivel kinti-benti macska, lehet, hogy kint találkozott valami félelmetes dologgal vagy állattal, ami megijesztette őt. Ez lehetett egy kutya, egy másik macska, egy ember, vagy akár egy hirtelen hang vagy mozgás.
Fizikai sérülés: Lehetséges, hogy megsérült, ami miatt most fájdalmai vannak. A fájdalom is okozhat szorongást és félelmet a macskákban.
Betegség vagy egészségügyi probléma: Egyes egészségügyi problémák, mint például fertőzések, mérgezések, vagy idegrendszeri problémák, hasonló tüneteket okozhatnak.
Változás a környezetében: Ha valami megváltozott a környezetében (új bútor, új állat, új ember, stb.), az is kiválthat ilyen reakciót.
A legjobb, amit tehettek, hogy mielőbb elviszitek állatorvoshoz, hogy kizárhassátok a fizikai sérülést vagy betegséget. Az állatorvos meg tudja vizsgálni a macskát, és ha szükséges, kezelést javasolhat.
Addig is próbáljátok meg biztosítani számára a lehető legnyugodtabb környezetet. Hagyjátok, hogy ő döntse el, mikor szeretne kijönni a szobából, és ne erőltessétek. Beszéljetek hozzá nyugodt, csendes hangon, és kerüljétek a hirtelen mozdulatokat és hangokat. Biztosítsatok neki egy biztonságos, nyugodt helyet, ahol el tud bújni és pihenhet.
Állatorvos amint lehet. Ahogy előttem írták, lehet mérgezés. Macskáknak veszettség elleni oltás kell!!! Ha esetleg elkapja és megharap szerintem nem szeretnéd, hogy téged is oltsanak. Keress rá mi jellemző a veszett macskákra, ha pedig nem viselkedik a leírtak szerint ki tudod zárni a dolgot.
Nekem akkor volt hasonló, amikor 2 macskámat ivartalanították. Nem engedhettem őket ki, mert a hasuk sebes volt, nem akartam, hogy elfertőződjön. 2 nap múlva megőrültek. Mióta nem ment ki? Lehet ez is a baja. ÁLLATORVOS!!!!
#6:
Húzzál el innen a csetgétépéddel elfele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!