Azokhoz szól a kérdésem, akik éjszaka külön alszanak a
macsektól és nappal dolgoznak. Hogyan viselkedik ilyenkor?
Az enyém 7 hónapos, éjjel nem kapar, nem sír, és egyáltalán nem agresszív. Nem érdekli, hogy alszom, ő is alszik. Napközben amennyit tudok, vele vagyok. Csak akkor sír, ha éhes, de ez is az én hibám, ha az első nyávogásoknál nem adtam volna neki enni, most nem kötné össze a nyávogást az étellel.
2023. márc. 1. 22:38
Siman mukodik, hogy kizard ejszakara, de kaparni, sirni, nyavogni fog, bizony.
Ez eltarthat par hetig, honapig, de aztan ha megszokja, onnantol beke lesz. Az a fontos, hogy soha ne engedj neki, soha ne gyengulj el, kulonben nem lesz vege.
Viszont ha neked nagyon fontos az alvas, mert egyebkent is nehezen megy, ne fogadj be kolykot. Az elso fel ev veluk pokol neha, mert ejszaka nem alszanak sokat...:D
De felnott cicaval ez az idoszak kikuszobolheto.
2023. márc. 1. 22:39
Nálunk soha semmi gond nem volt ebből. Ki vannak zárva a hálóból, az egyik parszor megpróbálta kinyitni az ajtót, de hamar rájött, hogy hiába. Illetve reggel néha megkaparják az ajtót, ha késik a reggeli, de elvétve van ilyen.
2023. márc. 1. 22:54
Igazából arra szeretnél megerősítést, hogy létezik e olyan ember, aki véletlenül kifogott egy olyan macskát, amelyik jól elvan úgy, hogy nappal üres a lakás, éjjel meg ki van zárva a szobából? Ha létezik ilyen, megpróbálod? Tényleg jó szándékkal írom, de így ne legyen macskád, sokkal nagyobb rá az esély, hogy megbánod.
2023. márc. 1. 22:55
5/11 A kérdező kommentje:
Olyat hallottam már ismerőstől régen, hogy annyira szerette a gazdáját, hogy amikor kattant a fejében, hogy egyedül marad vagy bezárják, traumatizálta, mivel keveset voltak otthon vele és ezért fújt, kiabált vagy nyűglődve panaszkodott, nem tudom hogyan fogalmazzam meg. Ez bizonytalanít el. De úgy emlékszem, azt is csak időszakosan, amikor érzékenyebb.
Macskafüggő. Négy macskám van, mindegyik nyugodtan alszik a lakás valamelyik foteljában/kanapéján. Reggel fél 8 körül szoktak ébredni, akkor rakok le nekik kaját, aztán megyek vissza aludni. De volt már olyan cicám is, amelyik képes volt nekiállni hajnali háromkor randalírozni a szekrény tetején, csakhogy felkeljek és játsszak vele.
2023. márc. 1. 22:59
Mellettem alszik a hordozójában reggelig. Magától megy be este,
Amielőtt elalszom, rácsukom, reggel kiengedem, nem hiszizik, szeret ott lenni.
2023. márc. 1. 23:10
Nalunk kinti benti macsek van, igy vaszolok ha nem baj. Nyilvan ha kint van lefarassza magat. De kint es bent is alszik. Nem is nyavok, a dolgat mar csak kint vegzi, az almot mar nen hasznalja. Nalunk anya miatt zarva van a szoba, igy az ajtot megnyegergeti, akar ki is fesziti maganak ..igy kéretőzik ki. 😅 altalavan ez hajnalban van. A labaknál alszik a mienk csak, sajat akaratábol, itt szeret el lenni.
Benti macskanal is az a fontos h legyen vele foglalkozva. Le legyen farasztva es akkor nagy valoszinuseggel nem lesz vele baj. Lehet jo lenne egyszerre modjuk ket kis macskat haza vinni. Akik magukat is elszorakoztatjak, napközben, és kell nekik jatek amivel egyedül is jatszhatnak. De a napi 1 ora jatek veluk csodakra kepes.
2023. márc. 2. 00:53
* 8-as, valóban sokkal jobb, ha van tàrsa.
Nem kell megijedni, minden szempontból jobb ( főleg, ha sikerülne mondjuk tesókat befogadni).
2023. márc. 2. 13:24
Nem alszunk a macskákkal, nekünk 3 van. Este szobaajtó becsukva, nappal ált nincs itthon senki. Jól elvannak. Eleinte volt amelyik kaparta az ajtót este, aztán leszoktak róla(párszor odacsaptam a seggükre és vették a lapot. Azóta semmi gond velük, bár ők többen vannak, nem unatkoznak. Egyedüli macska más tészta.
2023. márc. 6. 17:42
További kérdések: