Mi okozhatta a cicám halálát?
Egyiknapról a másikra elment az étvágya nem evett másik napra még inkább csak feküdt és csak aludt majd este meghalt viszont habzott a szája halálakor és nyitva volt a szeme..
Mérgezésre tippelünk szeretném tudni, hogy pontosan milyen méreg okozhatta ha esetleg valaki tapasztalt ilyet most volt 3 hónap körül rettentően hiányzik eleve gyengébb volt mindig jobban figyeltem rá mint a testvérére és még is, nem szeretném ha a másik is így végezné kérlek segítsetek az udvarból ki se ment egy helyen mozogtak az anyukájuk hozott neha nekik egeret:(
(félek, hogy azvolt a mumus..)
elötte nap tüsszögött is nemtudom elképzelni mi okozta a fejemben egyszeruen nemtudom eltemetni annyira frusztrál és fáj..
1. A kinti macskákat sajnos megmérgezhetik, direkt is, meg közvetve is (pl. rágcsálóírtó)
2. Foghat fertőzött rágcsálót is, beteg patkány is megsebesítheti, más macskától is elkaphat bármit stb.
3. 2 napig nem bírtad volna orvoshoz vinni a szemmel láthatóan haldokló cicádat???
Megint 1. vagyok, azt kifelejtettem, hogy a mérgezés nem szokott 2 napig elhúzódni, ráadásul tüsszögött is előtte... én így nem feltétlenül méregre gyanakodnék, persze nem is kizárt.
Ebből viszont az következik, hogy sajnos lehet, hogy a többiek is elkapják/ták, csak rajtuk még nem jött ki tünet :( Remélhetőleg nekik erősebb az immunrendszerük...
Viszont szerintem ha látod, hogy valami rágcsálót/madarat vagy egyéb elejtett jószágot visz az anya, akkor inkább vedd el tőlük és dobd ki! Persze nem lehetsz mindig mellettük, de hátha pont megakadályozol ezzel egy betegséget/mérgezést...
Ja, és a szüleidet most inkább nem minősítem, de javaslom, hogy ha szülinapra, karácsonyra valaki pénzt ad, akkor azt tedd el ilyen esetekre, mert kinti tartás esetén 99% az esély, hogy orvos nélkül végignézed még pár cicád haláltusáját (az ivartalanítás intézményét is ajánlom figyelmedbe, mert anélkül az anyamacska is bele fog pusztulni a folyamatos ellésbe...)
Jajj, sajnálom a halálát!
Részvétem, én nem tudom, mitől lehetett, de nem akartam hozzászólás nélkül kilépni.
<3
Te, azzal hogy kint tartod az utcán. Gondolom megmérgezték. A következőt is meg fogják.
Az is bepofátlankodik majd ahhoz az emberhez, aki nem akar macskákat a kertjében. Tesz majd ellene az illető megint.
Hihetetlen hogy ilyen szülők vannak, ők ugyanazt érdemlik ha betegek mint ami a macskával történt
Itt gyakorin ez a sokadik ilyen eset…
Ezt ennyiből nem lehet megmondani, az is lehet, hogy nem mérgezés volt.
Ezt kizárólag egy kórbonctani lelet tudná megmondani, ami szintén pénzbe kerül.
Azért nem olvad le a bőr a pofájáról annak, aki a valószínűleg fiatal gyereknek azt írja, hogy a szülei ugyan ezt érdemlik? (Állatbarát vagyok, de azért szerintem nem egészséges a szüleink fölé helyezni egy állatot….)
Azért ennyire lelki nyomorult nem lehetsz…
Ez van sajnos kérdező, orvosi vizsgálat nélkül nem fogjuk tudni kideríteni mi okozta a halálát. Viszont temesd el mielőbb! Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!