Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi okozhatta a cicám halálát?

Mi okozhatta a cicám halálát?

Figyelt kérdés

Egyiknapról a másikra elment az étvágya nem evett másik napra még inkább csak feküdt és csak aludt majd este meghalt viszont habzott a szája halálakor és nyitva volt a szeme..

Mérgezésre tippelünk szeretném tudni, hogy pontosan milyen méreg okozhatta ha esetleg valaki tapasztalt ilyet most volt 3 hónap körül rettentően hiányzik eleve gyengébb volt mindig jobban figyeltem rá mint a testvérére és még is, nem szeretném ha a másik is így végezné kérlek segítsetek az udvarból ki se ment egy helyen mozogtak az anyukájuk hozott neha nekik egeret:(

(félek, hogy azvolt a mumus..)

elötte nap tüsszögött is nemtudom elképzelni mi okozta a fejemben egyszeruen nemtudom eltemetni annyira frusztrál és fáj..

szept. 19. 22:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%

1. A kinti macskákat sajnos megmérgezhetik, direkt is, meg közvetve is (pl. rágcsálóírtó)

2. Foghat fertőzött rágcsálót is, beteg patkány is megsebesítheti, más macskától is elkaphat bármit stb.

3. 2 napig nem bírtad volna orvoshoz vinni a szemmel láthatóan haldokló cicádat???

szept. 19. 23:02
 2/23 A kérdező kommentje:
Mivel nincs saját keresetem ezért nem a szüleim meg nem hajlandóak pénzt ki adni a macskákra a zsebpénzemből etettem őket a legjobb tudásom szerint. Írtam alapítványoknak, hogy segítsenek de nem tették..
szept. 19. 23:13
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Megint 1. vagyok, azt kifelejtettem, hogy a mérgezés nem szokott 2 napig elhúzódni, ráadásul tüsszögött is előtte... én így nem feltétlenül méregre gyanakodnék, persze nem is kizárt.

Ebből viszont az következik, hogy sajnos lehet, hogy a többiek is elkapják/ták, csak rajtuk még nem jött ki tünet :( Remélhetőleg nekik erősebb az immunrendszerük...

Viszont szerintem ha látod, hogy valami rágcsálót/madarat vagy egyéb elejtett jószágot visz az anya, akkor inkább vedd el tőlük és dobd ki! Persze nem lehetsz mindig mellettük, de hátha pont megakadályozol ezzel egy betegséget/mérgezést...

Ja, és a szüleidet most inkább nem minősítem, de javaslom, hogy ha szülinapra, karácsonyra valaki pénzt ad, akkor azt tedd el ilyen esetekre, mert kinti tartás esetén 99% az esély, hogy orvos nélkül végignézed még pár cicád haláltusáját (az ivartalanítás intézményét is ajánlom figyelmedbe, mert anélkül az anyamacska is bele fog pusztulni a folyamatos ellésbe...)

szept. 19. 23:34
 4/23 anonim válasza:
76%

Jajj, sajnálom a halálát!

Részvétem, én nem tudom, mitől lehetett, de nem akartam hozzászólás nélkül kilépni.

<3

szept. 20. 00:21
 5/23 anonim ***** válasza:
39%

Te, azzal hogy kint tartod az utcán. Gondolom megmérgezték. A következőt is meg fogják.

Az is bepofátlankodik majd ahhoz az emberhez, aki nem akar macskákat a kertjében. Tesz majd ellene az illető megint.

szept. 20. 05:55
 6/23 anonim ***** válasza:
69%

Hihetetlen hogy ilyen szülők vannak, ők ugyanazt érdemlik ha betegek mint ami a macskával történt

Itt gyakorin ez a sokadik ilyen eset…

szept. 20. 06:34
 7/23 anonim ***** válasza:
70%
Amit nincs saját kereseted addig inkább ne tarts háziállatot. Mert így te is szenvedsz ilyen esetben és az állat is. Az állatvédő szervezeteknek irdatlan sok kiadásuk van. Nem mindig tudnak másoknak segíteni. Pont azért mert rengeteg a felelőtlen gazdi...
szept. 20. 06:58
 8/23 anonim ***** válasza:
94%

Ezt ennyiből nem lehet megmondani, az is lehet, hogy nem mérgezés volt.

Ezt kizárólag egy kórbonctani lelet tudná megmondani, ami szintén pénzbe kerül.

szept. 20. 07:23
 9/23 Kólauborkával ***** válasza:
41%

Azért nem olvad le a bőr a pofájáról annak, aki a valószínűleg fiatal gyereknek azt írja, hogy a szülei ugyan ezt érdemlik? (Állatbarát vagyok, de azért szerintem nem egészséges a szüleink fölé helyezni egy állatot….)

Azért ennyire lelki nyomorult nem lehetsz…

Ez van sajnos kérdező, orvosi vizsgálat nélkül nem fogjuk tudni kideríteni mi okozta a halálát. Viszont temesd el mielőbb! Sajnálom.

szept. 20. 07:35
 10/23 anonim válasza:
87%
Ugyanígy halt meg a szomszéd macskája. Állatorvos azt mondta mérgezés. Szegény még futkorászott reggel, aztán nem értettük, hogy miért fekszik, nyávog és liheg. Mire kijöttek érte már több órája haldoklott. Szokásos bunkózás az állatvédők részéről. Hát bocsi, hogy nincs 100 ezrünk minden kóbor állatra, ami nem is a miénk.
szept. 20. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!