Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi okozhatta a cicám halálát?

Mi okozhatta a cicám halálát?

Figyelt kérdés

Egyiknapról a másikra elment az étvágya nem evett másik napra még inkább csak feküdt és csak aludt majd este meghalt viszont habzott a szája halálakor és nyitva volt a szeme..

Mérgezésre tippelünk szeretném tudni, hogy pontosan milyen méreg okozhatta ha esetleg valaki tapasztalt ilyet most volt 3 hónap körül rettentően hiányzik eleve gyengébb volt mindig jobban figyeltem rá mint a testvérére és még is, nem szeretném ha a másik is így végezné kérlek segítsetek az udvarból ki se ment egy helyen mozogtak az anyukájuk hozott neha nekik egeret:(

(félek, hogy azvolt a mumus..)

elötte nap tüsszögött is nemtudom elképzelni mi okozta a fejemben egyszeruen nemtudom eltemetni annyira frusztrál és fáj..

szept. 19. 22:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%

Imádom ezeket a válaszokat, hogy ne tartsa kint meg ne tartson állatot, stb.

Gondolkozzatok már:

Ha nem fogadja be a macskát, akkor az utcán lesz. Az jobb?

Nekünk is van kinti meg benti macskánk is. 2 benti, most 2 kinti.

Sokkal jobb lenne ha a 2 kinti is benti lehetne, de nem megy, nincs már hely 3 gyerek mellett, meg komoly macera lenne.

Az egyik az előző lakóé volt, 7-8 éve. Nem akart elköltözni, így maradhatott velünk itt kint. Az újabb 1-2 éve került ide, a szomszéd hozta ide hozzánk, hogy bemászott hozzájuk (az egyik távolabbi szomszéd gyártja a kismacskákat gyakorlatilag). Most ha nem fogadom be, akkor mi lett volna? Pl megy az utcára egyedül szerencsétlen, ha nem fogadja be senki.

Így is jobb neki, hogy a házon kívül van, mert kap enni naponta 2x, kap simogatást, a kertben biztonságban van, a kazánházban tud aludni ahol télen meleg, nyáron hűvösebb van. Ivartalanítva vannak, ha betegek, akkor orvoshoz visszük.

Legutóbb a kisebbet kezelgetni kellett egy fertőzés miatt, a nagyobbnak a mancsáról operáltak le egy kinövést, meg az egyik fogát távolították el.

Annyi, hogy bizony kinti macskák. Szerencsére nem forgalmas az út mellettünk és a környék is inkább macskás, tehát szinte mindenhol van egy macska, nem bántják őket.

Általában a nagyvárosi fotelhuszárok jönnek ezekkel a hülye szövegekkel akik azt hiszik, hogy a boltban lehet macskát venni és csak döntés kérdése, hogy kint vagy bent tartod őket.

A kérdezőnek igenis respect, hogy próbál segíteni a macskáinak, és a saját pénzét is rájuk költi, illetve hatalmas erő kell ahhoz, hogy végignézze ahogy szenved miközben tudja, hogy nem tud neki segíteni többet.

Sajnos az állatorvosok rettentően drágák. Csak példának okáért, több mint 10 éve volt egy macskámnak valami gyomor/bél problémája. Napokig jártunk vele orvoshoz mindenféle vizsgálatra, végül műtét is volt amibe belehalt. Kereken 100e Ft volt a vége az egésznek. Nem sokan tudják kifizetni ezt ha akarják se.

Ráadásul az orvosok is rettentően kóklerek. Azóta ha komolyabb gond van, akkor csak 1 orvoshoz viszem, akiben tudom, hogy bízhatok.

Nah lehet lepontozni.

szept. 20. 08:10
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az állattartás felelősséggel jár, tehát hozzá tartozik, hogyha rosszul van, akkor orvoshoz kell vinni. Ha a szüleid nem akarnak orvosra költeni, akkor mi a fenének tartottok ennyi macskát?

Nekem is van kettő, és bizony nem kevés költséggel jár. Az meg elég szégyen, hogy látják a szüleid, hogy haldoklik a macska, de nem képesek segíteni rajta. Tényleg még te próbáltál tenni érte a legtöbbet gyerekként.

szept. 20. 08:48
 13/23 anonim ***** válasza:
59%

Sajnálom a macskádat!

Nem tudom hány éves vagy, tizenéves lehetsz, egyértelműen nem a Te hibád ami történt. Én 39 vagyok, és a szüleid kb. az én korosztályom lehet. Szégyen a generációmra nézve, hogy még az ilyen fiatalabbak is képesek ennyire hányaveti módon kezelni egy állat, pláne saját állat szenvedését. Mert azt már sajos megszoktuk, hogy a mostani 70-80 éves emberek java úgy van vele, csak egy macska/kutya, majd lesz másik, szinte már meg sem lepődünk. Na de hogy az én korosztályom is, az azért meglep. Nekem nagytestű kutyáim vannak, amiket annak tudatában vállaltam, hogy egy kisebb vagyon lesz fenntartani.

Tudom, nem a Te hibád, de azt mondom, hogy amíg nem rendelkezel önálló keresettel, addig ne nagyon akarj helyette másik állatot, mert a szüleid továbbra sem fognak adni rá, ha baj van, és így újra átélheted Te is ezt, meg hát egy másik szerencsétlen állat is pórul járhat.

szept. 20. 09:27
 14/23 anonim ***** válasza:
41%

Lehet kint tartani, de akkor ne picsogjon már hogy megmérgezték.

Nem köteles a szomszéd elviselni más rühes macskáját a telkén. Meg fogsz döbbenni, de sokan azért vesznek kertes házat hogy ültethessenek a kertben, kerti tavuk legyen stb nem pedig hogy egy gigantikus macskaalmot tartsanak fent a környékbeli macskáknak. Ha kint tartod, kóborol és vállalod hogy emiatt megdöglik.

szept. 20. 10:02
 15/23 anonim ***** válasza:
41%

Falun naponta több száz macska hullik el. Ott nem divat az állatorvoshoz szaladgálni vele. Fogyoeszkoznek tartják a kutyát, macskát. Attól még szeretik őket. Plusz szerintem a lakosság 80 százalékanak nincsenek szazezrei orvosra. Családunkban most műtötték a macska lábát, több helyen törött (beszorult egy darálógepbe), 300 ezer forint volt!!! Úgy adtuk össze többen.

Sajnálom a cicát. Temessetek el, és ne írj ki ilyen kérdéseket, mert kapsz hideget meleget.

szept. 20. 10:12
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

Az én szüleim is ilyenek voltak, főleg apám. "A macska fogyóeszköz nem lehet megvédeni" volt az első mondata, amikor költeni kellett rájuk, de közben hozta a macskát, hogy "a gyerekeknek legyen mivel játszani". És konkrétan így is tekintett rájuk, ugyanúgy ahogy a játékot lecseréljük, amikor nagyobb a javítási költség, mint az új beszerzése, a macskára is mindig az volt a kifogása, hogy "olcsóbban szerzünk másikat". Pontosan ugyanígy állt hozzá a kisemlősökhöz és a haszonállatokhoz is, számára az állat annyit ér, amennyiért másikat tudott helyette szerezni. Egyedül a kutyánkat hordtuk rendszeresen állatorvoshoz, de őt sem apám, hanem mi gyerekek, arra is a száját huzigálva adott pénzt, előfordult hogy nekünk is bele kellett fizetnünk a zsebpénzünkből, de szerencsére 15 évig velünk volt rendszeres állatorvosi ellátás mellett.

Szerencsére manapság úgy látom, hogy egyre inkább kezdenek rájönni az emberek, hogy az állatok is érző lények, de sajnos nem az a gyakori, hogy az idős pálfordulást tesz, hanem az hogy a fiatalok úgy nőnek fel, hogy az állat nem "fogyóeszköz", így mint minden más változás ez is lassú folyamat. Azért falun sem a sötét középkorban élnek, nincs Mad Max szerű állapot, csak a nagyvárosiak amelyik állatot nem akarják panelba beengedni azt nem tartják, míg kertes házban megoldható a kinti tartás. De sokan ha panelból kertesházba költöznek azoknak egyből kötelező "kellék" valamilyen állat is.

A macska amellett, hogy ragadozó, kis mérete miatt a természetben zsákmányállat is. Mivel zsákmányállatként a természetben betegnek mutatkozni egyenlő az öngyilkossággal, ezért a zsákmányállatokhoz hasonlóan (pl. kisemlősök) a macska sem szeret tüneteket mutatni, nagyon magas a tűrőképessége. Az hogy épp nem mutat tüneteket nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem beteg, így előfordul, hogy mire tüneteket mutat, eléri a tűrőképessége határát, addigra már végstádiumban van. Ezért fordul elő, mind a kisemlősöknél, mind a macskáknál, hogy láthatóan hirtelen rosszul lesznek, majd hamar elpusztulnak. Csak sajnos erről az állattartók többségének fogalma sincs, talán a kisemlőstartók között elterjedtebb a tünetrejtő viselkedés ismerete, mint a macskatartóknál.

szept. 20. 10:33
 17/23 anonim ***** válasza:
54%

Nekem apa sosem szerette a macskákat. Tényleg soha. Majd mikor betévedt hozzánk egy beteg macska, és úgy döntöttünk megtartjuk, ő volt az első aki mondta azonnal vigyük orvoshoz, nem fogjuk hagyni hogy meghaljon. Igaz azóta meg is szerette a macskát.

Milyen embertelen dolog már nézni egy állat szenvedését. :( Megszakad a szívem.

szept. 20. 10:44
 18/23 anonim ***** válasza:
32%

A nalatok levo macskaknak gazdat kene keresni. Nyilvan ivarosak, ivartalanitva nem lesznek, allatorvosra nincs penz, igy nem lehet allatot tartani, barmennyire is faj. Sajnalom hogy a szuleidnek ennyi eszuk van, ez nem a te hibad, az ovek.

Viszont gazdat azt te is tudsz nekik keresni, hatha. Persze tudom, nehez, szinte lehetetlen, de meg kell probalni.

szept. 20. 11:22
 19/23 anonim ***** válasza:
76%
Mérgezés. Barátom macskáját macskakiállításon mérgezték meg.
szept. 20. 13:00
 20/23 anonim ***** válasza:
81%
Szinte biztos, hogy mérgezés. Sajnálom kérdező, részvétem. Szüleid baromi felelőtlenek. Akár veszett is lehetett volna (habzó száj), pedig nem egy hatalmas kiadás az alap oltásokat beadatni.
szept. 20. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!