Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet a baja a cicámnak?

Mi lehet a baja a cicámnak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy pontos diagnózist senki nem fog tudni mondani, illetve délután fogja vizsgálni állatorvos, de addig is szeretnék egy picit megnyugodni.

Tegnapi nap este vettem észre rajta, hogy nagyon más lett mint szokott. Csak ült/ gubbasztott egész este miután hazaértem és nem evett nem ivott egy falatot sem. Ha megsimogattam akkor lelapult mintha fájna neki amikor hozzáérek. Próbáltam a kajához odatenni, mert magától nem akart, de nem evett. Sőt kinti- benti és be sem akart jönni. Ma már talán egy fokkal “jobban” van, többet mozgott, jön- megy utánam, de ugyanúgy egy falatot sem eszik és nem is iszik, illetve még mindig úgy látom fájdalma van. Amire én gyanakodni tudok az az, hogy most 6 hónapos és talán most lehet a fogváltás nála. A főbb tünetei tehát, hogy: Nem eszik egyáltalán és nem is iszik, tegnap reggel még igen, de tegnap este és ma reggel már nem. Viszont az utóbbi időben észrevettem rajta, hogy talán kevésbé volt falánk mint korábban és ha jobban belegondolok az utóbbi napokban kevésbé volt aktív is. De eddig azért nem volt ilyen drasztikus a helyzet és evett is rendesen. Tehát ezen kívül a problémák amiket észrevettem rajta, hogy csak ül egyhelyben és nem játszik mint korábban, illetve simogatásra lehúzza magát. Nyilván ma többet tudok majd délután ha látta a doki, de addig kíváncsi vagyok ki mit gondol volt -e már valaki hasonló helyzetben, nagyon izgulok érte, mert tényleg egy falatot sem evett- ivott tegnap este óta.

tegnapelőtt 08:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A kerítés egy része macska biztos amúgy, de sajnos nem mindenhol, viszont köszönöm a tippeket igyekszem megoldást találni. Ameddig beteg úgyis bent lesz aztán pedig szerintem a kifutó lesz a legjobb megoldás nekik.
tegnapelőtt 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A macska ilyen téren sajnos nem tudja mi a jó neki, az ösztönei viszik.

A macska evolúciósan nincs felkészülve a humán környezet veszélyeire, és a természet bizony a ha megdöglik, hát megdöglik elven megy.

A könnyen megkapható kaját fogja választani, ami sokszor romlott, mérgezett, vagy csak egy csomagolás aminek csudajó szaga van.

Meg mert ha tehetnék, úgy ennének mint egy hatéves, csipszet és csokit, de vacsorát azt nem.

Macskafélék a szabadban simán kinyírják egymást, vagy szereznek maradandó sebeket. A természetben megesik, hogy egy-egy egyed csak napokat, heteket, hónapokat él. Nem siratja senki ha lebénul vagy beakad valahova, vagy megeszi valami és korán vége van.

Az állattartás egy része arról szól, hogy nemet mondassz az állatnak, mert az állat nem tudja mi a jó neki.

tegnapelőtt 10:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A hámhoz szoktatás amúgy is jó ötlet, ha pl költözöl, vagy állatorvoshoz kell menni, jó ha a tároló mellett van még valami biztosítékod arra, hogy veled marad.

Sok cica ilyen helyzetekben megijed, epszalad és sose lesz meg.

Ha rajta van a hàm, akkor meg könnyebb rajta fogást találni, meg pl hozzákötöd a csuklódhoz, szóval ha kiugrik a kosárból, nem megy messzire.

tegnapelőtt 10:56
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Kijárós macskánál kb bármi lehet. Attól, hogy nem szoktál látni más macskát, még hidd el, vannak. Lazán elkap tőlük bármit, össze is zabálhat bármit. (Az otthon jól etetett macskás is esznek máshol, ha alkalmuk van rá.)

Amúgy is megvan a véleményem a kijárós macskatartásról, de oltások és ivartalanítás nélkül a macska életét és egészségét kockáztatod.

Az, hogy ki akar menni, az egyrészt megszokás, másrészt az, hogy még nem bízik benned 100%-ra. Ez tök normális. Attól még nem kell hagyni kimenni. Ha eleget van foglalkozva vele, akkor simán megszokja a bentlétet. Nekem utcáról mentett cicáim vannak, akik éveken át éltek kint. Megszokták azóta, hogy most már bent laknak és csak a kertbe járhatnak nézelődni (macskabiztos a kerítés).

tegnapelőtt 11:03
 15/15 A kérdező kommentje:

Mint írtam mindkettőre sor fog kerülni, nemrég érkezett a cica hozzánk és nem is volt tervezve egy újabb macska. A másik cica aki már nálam él, szintén oltott és ivartalanított, így természetesen ő is az lesz.

Mivel a másik cicusnál sosem volt ebből probléma, nem is gondoltam, hogy nála előfordulhat valami baj. Igyekszem a kerti kijárást megoldani, sok szuper ötlet/ tanács érkezett. Nem szeretném továbbra sem örökre bentre száműzni, ennek ellenére idővel biztos megszokná, de nem akarom tőle elvenni a kinti létet sem teljesen. De az biztos, hogy bent lesz most már ameddig nem sikerül valami megoldást találni.

tegnapelőtt 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!