Igen üdvözöl. Az enyém is szokta.
Ahogy írták, több dolgot is jelent a nyávogás. Az ember egy idő után rájön, hogy mit akar.
- Az éhes nyávogás az enyémnél a nyávogás és ezzel páruzamosan elindulás a kajástál felé.
- A szomjas (cseréljem ki a kb. 2 órája öntött vizet), nyávogás + indulás a vizes tál felé.
- Simogatás kérése a kedvenc fürdőszobaszőnyegén: nyávogás, dorombolás és elindulás a fürdőszobába.
- Engedj be/ki az adott helyiségből: nyávogás és a kérdéses ajtó kaparása
- Beszélgetni akarok: több nyávogás egymás után, amire én vissza szoktam nyávogni
- Nem tudom mit akarok, és fogadjunk nem találod ki ki te sem: rendszertelen nyávogás a szoba valamely pontján, egyszer, folyamatosan vagy rövid sorozatokban.
- Stb.
A nyávogás a cicáknál a kiabálással egyenlő - egymás közt nem használják (kivéve anyacicát és kölykeit, illetve ha nézeteltéréseik vannak), mert képesek hallani a számunkra már nem hallható hangokat, így nincs szükség nyávogásra.
Tudják, hogy mi hozzájuk képest szinte süketek vagyunk, így a nyávogás célzottan nekünk szól :D
Figyelemfelhívás. Szó szerint azt jelenti, hogy "hé!"
Vannak beszédesebb és kevésbé beszédes cicák. Nem feltétlen jelen éhséget (bár amilyen éhenkórászok tudnak lenni :D) inkább csak azt akarja, hogy rá figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!