Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Féreghajtót kapott a kiscica,...

Féreghajtót kapott a kiscica, de mikortól nem fertőz?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elhoztunk tegnap egy 8 hetes kiscicát, aki udvaron nevelkedett, megfürdettem, és tegnap este (pénteken) beadtam neki a féreghajtót, kiderült, még életében nem kapott…reggelre a kakiban már láttam hogy bizony van benne féreg..benti cicának szeretnénk, estére bezártuk a lenti wc-be, hogy ott ha félremegy a kaki-pisi, könnyen fertőtleníthessünk, de a férgekre való tekintettel ott hagytam őt ma is, persze játszani kiengedtem őt az előszobába meg amíg én felmostam, takarítottam nála..DE holnap jön haza az 5 éves kislányom a mamáéktól, neki szántuk a cicát, de abszolút nem vagyok vele képben, hogy holnap délután már vajon engedhetem neki, hogy kicsit cicázzon, vagy a férgek miatt még inkább jegeljem? Ez meddig ürül? Az orvos azt mondta 2 hetente kell ismételni a féreghajtót, most ez akkor azt jelenti, hogy ezzel az egy negyeddel nem hajtja ki belőle teljesen? Ezen már csak itthon gondolkoztam el.. Kicsit meg vagyok ijedve, nehogy elkapjuk..

okt. 26. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagyok szakértő ebben a témában,de szerintem ez emberre nem veszélyes. A mi kiscicánk is,mikor vittük az állatorvoshoz, kapott féreghajtót,mivel férges volt és az orvos egyáltalán nem mondta,hogy számunkra veszélyes lenne. Csak mondta volna,ha az.
okt. 26. 18:32
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

#1#

A bélféreg megfertőzheti az embert is.

Sajnos a bélféreg egy olyan élősködő a kutyákban, macskákban, amely, ha egyszer megfertőzte, onnantól kezdve élete végéig bélférgesnek tekinthető, folyamatosan kell féreghajtózni.

Röviden az a lényeg, hogy a bélférgek elhagyják a bélcsatornát, és a petéiket nem csak ott rakják le, és a peték hosszú ideig képesek "aludni", azok ellen hatástalan a féreghajtó, csak miután kikeltek, és vissza másznak a bélcsastornába... viszont, ha nincs rendszeresen féreghajtózva az állat, a folyat felerősödik, ismét petéket raknak a bélcsatornán kívül - ördögi kör.

A bélférgesség nem egy halálos betegség az emberre nézve, a legtöbb gyerek átesik rajta, de attól még kellemetlen, és senki nem akar férgeket össze szedni ( a legtöbb fertőzés egyébként nem is az állatról fertőz)

Ergo nem kell túlaggódni a helyzetet, de a féreghatót adni kell rendszeresen, akkor is, ha nem látsz majd férgeket, az a jó.

okt. 26. 19:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Kérdező, 24-48 órán belül kezd el hatni a féreghajtó, de a férgek ürülése még eltart néhány napig. Ezzel az első adaggal a már kikelt, élő férgeket hajtjátok ki a cicából.

2 hét múlva majd azokat, amik most bent maradtak peteként - azokra valóban nem hat a tabletta -, és kb. akkorra kezdenek el élni és mozogni.

A macskát ezek után 3 havonta elegendő féregteleníteni. Ha benti cica és nem látod, hogy férges a kaki, akkor elég egy adag. Ha biztosra akarsz menni, 2 hét múlva ismételd meg.

1 tabletta egy 4 kilós macskára van. Legközelebb már valószínűleg egy fél tablettát kell beadni.

Gyorsan nőnek :)

A férget el lehet kapni, de a felnőttekre ez nem jellemző. Nekünk erősebb az immunrendszerünk, mint a gyerekeké és a kezünket se szoktuk a szánkba dugni :) Plusz fertőtlenítesz is.

A kislányod miatt se aggódj. Mondd el neki, hogy a cicáról az előző helyen nem gondoskodtak megfelelően, ez és ez történt vele, de neki sem kell emiatt aggódni. Szabad vele játszani, simogatni, de nagyon alaposan kezet kell mosni utána. Te ismered a lányodat. Ha megbízhatónak ítéled, akkor ne foszd meg a cicázás örömétől.

okt. 26. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:
19%

Tyűha! Jól le lettem pontozva!(1. vagyok)

Elnézést a pontatlan válaszomért! Csak nekünk az orvos nem mondta,hogy veszélyes lenne számunkra,ebből kifolyólag gondoltam,hogy nem az. De máskor ha nem vagyok értesült egy témában,nem írok pontatlan választ

okt. 26. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!