Be kell oltatni a cicát ha nem találkozik más macskákkal viszont zárt udvarban sétáltatva van? Én úgy tudom hogy a vírusok levegőn azonnal elpusztulnak. Ez biztosan hogy így van e vagy rosszul tudom?
Nem, nem pusztulnak el a vírusok a levegőn azonnal, elég, ha megtapadnak a vízpárán (lásd covid), illetve egy csomó vírus inkubálódik. Kutyánál is amíg nincs meg a parvo oltás, csak akkor viheted az udvarra, ha azon az udvaron más állat nem jár.
Amúgy nem értem, ha oltatni nem akarod, akkor minek van egyáltalán háziállatod?
Macskánál a sima kombinált oltás alap, még akkor is, ha benti cicáról van szó.
Ha kiviszed az udvarra, és van rá esély, hogy ott más macskák is járnak, akkor én a saját lelki békém érdekében "nagykombit" adatnék be, amiben leukózis elleni oltás is van (ez benti cica esetén nem lényeg).
A veszettség elleni oltás kijárós macska esetén fontos, ez nálatok elhagyható.
Szóval röviden, legalább a sima kombit érdemes beadatni évente.
Nekem benti cicám van, de a biztonság kedvéért beoltattam. Sokkal kevesebb eséllyel érintkezik a betegségekkel, mint például a te cicád, de inkább költsek egy kisebb összeget, és érje őt is sokkal kisebb kellemetlenség, minthogy (ne adja az ég) hosszú ideig kezelgessék szegénykémet, ami ráadásul egy vagyon is lehet (nem érdekel, inkább élek kenyéren és vizen, de na)
Hiába van csak egy icipici esély rá, azt is inkább kiküszöbölném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!