Hányt, híg a széklete, étvágya nincs. Mitől lehet?
nagyon sokmindentől, kb felesleges itt találgatni.
Legyen vize, holnap amint lehet irány az orvos, vagy most az ügyelet.
Adhatsz neki b6 vitamint hanyasra. Quamatelt , es nospat ha fajna , vagy gorcsolne a hasa . Mindenbol egy felet.
Figyeld , hogy igyon. Es holnap vidd el egy orvoshoz.
De kb millio oka lehet.
Nagyjából ezektől lehet: ételallergia v intolerancia, parazita, fertőzés, mérgező anyagok, idegen tárgy, emésztési zavarok (pl gyomor v bélgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás), húgycsőelzáródás, rák. Lehetne még fogzással összefüggő, de ahhoz már idős, vagy vesebaj, de ahhoz meg fiatal.
Ugyanakkor őszintén nem gondolom, hogy ettől a választól most bárki okosabb lett a konkrét, tárgyi helyzetet illetően.
Huha jol le lettem pontozva...
Allatorvos javaslatara mindig ezeket adtam mikor beteg volt a macska. Hasnyalmirigy gyulladasa volt utana 10 evig hol rajott 3-4 napig a hanyas fosas hol nem.
Mindig ezeket adtam neki a tunetes napokon. + probiotikumot a doki is ezeket adta neki.
Oké kedves ötös, akkor lehet nyitni a praxisodat és távgyógyítani.
Minden esetet egyedileg kell az orvosnak megvizsgálnia és kialakítania a terápiás tervet (ami akár még része is lehet a diagnosztikai munkának). A te macskádnak lehet "fél tabletta" a dózisa, de lehet a kérdezőnek ennek a félszerese, vagy a kétszerese kellene. Vállalod itt a felelősséget?
Eleve gyógyszerezni NEM érdemes orvosi vizsgálat előtt, hiszen elfedheti, megmásíthatja a tüneteket, ami csak az orvosi munkát és a kezelést nehezíti.
A quamatel, nospa fajdalmat enyhit, gorcsoldo, a b6 tulajdonkeppen csaj vitamin. Hanyas csillapitasra.
Tehat semmi olyan ami arthat. Akar egesseges ember / allat is beszedheti. Semmi bajt nem tud okozni vele.
Termeszetesen nekem mindegy, tolem nezheti a hányó görcsölő macskajat egesz nap....
Sem a quamatel, sem a nospa nem fájdalomcsillapító.
Hányáscsillapítás pedig van, amikor kifejezetten kontraindikált.
De felőlem adj tanácsokat hozzáértés nélkül, nyugodtan:)
Semmi humán gyógyszert ne ajánlgass a kérdezőnek... 😑 Majd a doki megmondja mi a baja.
Kérdező, ne várj még egy napot, vidd el, mert a macskák hamar kiszáradnak és nem tesz jót a májuknak az éhezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!