Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hányt, híg a széklete, étvágya...

Hányt, híg a széklete, étvágya nincs. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Ma délután kezdődött, ha holnapra nem lesz jobban irány a doki. 1 éves ivartalanított lány cica, most adtam neki füvet azt eszi. Mitől lehet, és hogyan tudnék neki segíteni? :(
szept. 20. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

nagyon sokmindentől, kb felesleges itt találgatni.

Legyen vize, holnap amint lehet irány az orvos, vagy most az ügyelet.

szept. 20. 22:34
 2/11 anonim ***** válasza:
13%

Adhatsz neki b6 vitamint hanyasra. Quamatelt , es nospat ha fajna , vagy gorcsolne a hasa . Mindenbol egy felet.

Figyeld , hogy igyon. Es holnap vidd el egy orvoshoz.

De kb millio oka lehet.

szept. 20. 23:13
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Nagyjából ezektől lehet: ételallergia v intolerancia, parazita, fertőzés, mérgező anyagok, idegen tárgy, emésztési zavarok (pl gyomor v bélgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás), húgycsőelzáródás, rák. Lehetne még fogzással összefüggő, de ahhoz már idős, vagy vesebaj, de ahhoz meg fiatal.

Ugyanakkor őszintén nem gondolom, hogy ettől a választól most bárki okosabb lett a konkrét, tárgyi helyzetet illetően.

szept. 20. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Szegény cicu 🥺
szept. 21. 00:13
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Huha jol le lettem pontozva...

Allatorvos javaslatara mindig ezeket adtam mikor beteg volt a macska. Hasnyalmirigy gyulladasa volt utana 10 evig hol rajott 3-4 napig a hanyas fosas hol nem.

Mindig ezeket adtam neki a tunetes napokon. + probiotikumot a doki is ezeket adta neki.

szept. 21. 01:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Oké kedves ötös, akkor lehet nyitni a praxisodat és távgyógyítani.

Minden esetet egyedileg kell az orvosnak megvizsgálnia és kialakítania a terápiás tervet (ami akár még része is lehet a diagnosztikai munkának). A te macskádnak lehet "fél tabletta" a dózisa, de lehet a kérdezőnek ennek a félszerese, vagy a kétszerese kellene. Vállalod itt a felelősséget?

Eleve gyógyszerezni NEM érdemes orvosi vizsgálat előtt, hiszen elfedheti, megmásíthatja a tüneteket, ami csak az orvosi munkát és a kezelést nehezíti.

szept. 21. 07:37
 7/11 anonim ***** válasza:
17%

A quamatel, nospa fajdalmat enyhit, gorcsoldo, a b6 tulajdonkeppen csaj vitamin. Hanyas csillapitasra.

Tehat semmi olyan ami arthat. Akar egesseges ember / allat is beszedheti. Semmi bajt nem tud okozni vele.

Termeszetesen nekem mindegy, tolem nezheti a hányó görcsölő macskajat egesz nap....

szept. 21. 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

Sem a quamatel, sem a nospa nem fájdalomcsillapító.

Hányáscsillapítás pedig van, amikor kifejezetten kontraindikált.

De felőlem adj tanácsokat hozzáértés nélkül, nyugodtan:)

szept. 21. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Semmi humán gyógyszert ne ajánlgass a kérdezőnek... 😑 Majd a doki megmondja mi a baja.

Kérdező, ne várj még egy napot, vidd el, mert a macskák hamar kiszáradnak és nem tesz jót a májuknak az éhezés.

szept. 23. 07:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem mertem neki gyógyszert adni doki nélkül. A macskafüvét tettem elé, azt kicsit rágcsálta és abba is maradt a hányás, evett is egyre többet. Vettünk neki előtte olyan pici száraz halakat, az lehetett valószínűleg a probléma.
szept. 27. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!