Sokat fogyott a tengerimalacom,de semmi más tünete nincs. Semmi az ég világon. Minden a régi. Mi lehet a gond? Jó az étvágya,talán túl jó is,széklete,vizelete rendben,kedve is változatlanul jó.
Ha van étvágya, jó a kedve, nem letört, lázas depressziós, akkor szerintem sincs baja. De hogy megnyugodj meg a bizti kedvéért nyugodtan vidd el az állatkórházba, vagy kérj időpontot egzotikus orvosnál.
Valamint hogyan volt ez a fogyás?
Mi az átlagos testsúlya, valamint mennyi egy egészséges malackának a testsúlya?
Az a baj ha az átlag alatt van.
Milyen időközönként méred meg?
Mikor,hogyan vetted észre hogy fogyott?
Bizony messze van az egzotikus orvos,oda nincs lehetőségem elmenni.
Mióta megvan,hetente mérem a súlyát.850grammnál nem hízott tovább.1hónapig nem mértem a nyáron és most mikor újra megmértem,máe csak 700at mutatott a mérleg. Azóta minden nap mérem. Ugyanannyimat mutat,illetve 1szer gyarapodott 20grammot.
Oké,köszi. Nem releváns a kerdésemhez.
Amikor vállaltam,merőben más volt a helyzetem. Csak ennyi. Így is megpróbálok lehetőségeimhez képest mindent megtenni érte. De bocsánat már, hogy most csak egy sima állatorvost tudok neki kiszorítani.
Az a baj, hogy a tengerimalac tünetrejtő állat, ergo addig titkolja, hogy baja van, amíg nem haldoklik. Viszont egy nagyon fontos tünet, ha fogy és nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az a baj, hogy mire oda jut, hogy komolyabb tüneteket mutat, már lehet hogy késő, egy tengerimalacnak annál jobbak az esélyei, minél előbb diagnosztizálják a betegséget. 15 dkg az 15 dkg, az egész állat nincs 1 kg-os, méretarányosan, azért nem kicsi fogyás.
Mellékesen megjegyzem, hogy egy időben diagnosztizált betegség nem csak az állat esélyeit javítja, hanem gyakran pénztárcabarátabb is, mint a sűrgősségi ellátás.
Aranyos vagy,hogy érdeklődsz. Megemeltük az étel adagját. Azt ajánlotta az állatorvos(sima),hogy napi 50 grammot kapjon(versele laga,complete caviát kap mióta megkaptuk őt) 3 adagra elosztva.Plusz most a c vitamint heti 2alkalommal kapja 1-1cseppjével.Mérem minden nap.
Figyeljük az ürítését,a doki is megfigyelte a székletet,vizeletet. Minden rendben van vele,kedve továbbra is jó,eszik,iszik,pisil,kakil rendesen. Folyamatos hízásba kezdett a nagyobb adag étel óta.
Nagyon boldog vagyok. Imádjuk őt. Remélem rendben lesz.
Sajnos az okos malackások tanácsa nem jött be,ami az étel adagot illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!