Milyen állat tesz ilyet?
5/
Én nem vagyok benne ennyire .. kb semennyire... de mi az hogy érzi hogy nincs rendben? Ezt ilyenkor lehet készpénznek venni hogy valóban nincs rendben (betegek) vagy csak az anya macska mentalisan bolond?
#6 A macskáknak sokkal kifinomultabbak az érzékszervei, mint az embernek. Hallja, ha rendellenesen lélegzik a kölyök, érzi a szagán, ha beteg, látja a mozgásán, hogy nem egészséges. Érzékeli, ha picivel hidegebb/melegebb az egyik kölyök teste. Érzékeli meg van-e a szopóreflex, eszik-e rendesen a kölyök.. Pontosan tudják, ha egy kölyök beteg, vagy haldoklik. A macska ösztönből cselekszik, nem "mentálisan bolond". Az anya szemszögéből a beteg kölykök csak elszívja a tejet a többi, életképes kölyök elől és az a pár nap amíg még esetleg élne is, sokat jelenthet. Pontosan tudja az anya, hogy felesleges vele foglalkozni. Az állatvilágban az erősebb egyedek élik túl, a gyengékről a szülők is lemondanak az életképes utódok javára.
Kölykök betegségén kívül akkor eszi meg a saját kölykét egy anyamacska, ha kimerült (3.-4. szülés egy évben), túl fiatal/idős az anya, saját maga is éhezik, vagy beteg. Tehát ha nem extra szélsőséges esetről beszélünk (bizonyítottan mentális problémás macska), akkor ez bizony természetes ösztön.
Köszönöm a válaszokat.
Nem éhezik sőt a szoptatás miatt kiemelt figyelmet fordítottam arra, hogy még többet is egyen, mint általában.
Sajnos ezekszerint elég morbidan végzik ki a kicsinyeiket, de csak remélni tudom , hogy már nem élt akkor mikor ezt át kellett élnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!