Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Felnőtt macska szobatisztaságr...

Felnőtt macska szobatisztaságra szoktatása?

Figyelt kérdés

Mamámnál kinti-benti volt, ha ki akart menni akkor szólt és mama nyitotta neki az ajtót. A házban csak kiskorában volt balesete, mindig is kint végezte a dolgát. Sajnos mamám már nem tudja ellátni magát se, ezért hozzánk fog kerülni de nem tudom hogy oldjuk meg. Mikor kölyök volt télen került mamámhoz, nem volt kiengedve és mindenhova odacsinált :/ pedig nagyon igyekezett alomra szoktatni, de sose sikerült. Nekem is fura, mert ugye elvileg ösztönösen oda járnak, ahol el tudják àsni, nekünk is van 2 macskánk de velük sose volt ilyen probléma, pár napon belül megtanulták. Nekünk nincs kertünk és tanácstalan vagyok mert nem akarom hogy a lakásban össze vissza piszkoljon, azt meg végképp nem hogy az ágyra/szőnyegre/kanapéra.

Arra gondoltam hogy veszek egy nagyobb kutyáknak készült szobakennelt és egy ideig ott lesz, felügyelettel meg nyilván lehet az egész lakásban. De biztos rosszul viselné, remélem van jobb megoldás.

aug. 30. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
A macskamentők is hasonlóan oldják meg. Természetesen nem fogja jól viselni, de szerintem működhet
aug. 30. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
17%
A macskák alapból szobatiszták, kivéve betegség és stressz esetén. Leraksz valahova egy almot, kicsit megkapartatod vele, tudni fogja, hova kell végeznie a dolgát.
aug. 30. 21:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Mint mondtam a macska nem így működik...
aug. 30. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
A világ legegyszerűbb dolga alomra szoktatni egy macskát, mert náluk ösztön, hogy el kell ásni a piszkot! Magától nem fog összefosni meg kakálni mindent, csak ha valami gond van vele. Ha kint elássa, bent is el fogja. Ráadásul már felnőtt, nem pici kölyök, hogy baleset legyen.
aug. 30. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Annó egy macskám az ágyba tojt, a kaparást megoldotta azzal, hogy ráhuzta a pokrócot :D

Akkor kinti benti volt, utána benti lett és csak az alomba végezte a nagydolgát.

aug. 30. 22:20
 6/7 retektorta ***** válasza:
67%
Volt egy macskánk régen, rendszeresen az ajtó mögé rakta, de úgy, hogy amikor benyitottunk, az ajtó szétkente. Pedig ott nem volt semmi, amit kaparni lehetett volna. Szóval a macskák sem egyformák.
aug. 30. 22:53
 7/7 anonim ***** válasza:
67%
Lol kettes te elolvastad egyáltalán a kérdést?
aug. 30. 23:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!