Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miként tekintenek ránk a macskák?

Miként tekintenek ránk a macskák?

Figyelt kérdés
Mit gondolnak, kik vagyunk mi nekik? Én néha azt érzem, maguk közül valónak tartanak. Szerintem ez, amit mondanak sokan, hogy “szolgaként” tekintenek ránk, meg alacsonyabb rendűként, hülyeség. Mik a tapasztalatok?
aug. 23. 17:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hozzám bújva alszik sokszor, ha tehetné, a párnámon aludna, vagy rajtam 😅😂 ha meglát dorombol, jön hozzám egyből. Ha a másikat simogatom, a lábamnál leül, várja, hogy őt is felvegyem. Ő kicsi még, de a korábbi macskáim is szívesen aludtak hozzám bújva.
aug. 23. 20:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10: csatlakozom, nekünk a nőstény cicánk rajongva szereti a férjemet, állandóan ráfekszik, ha fél percre leül valahova, megy hozzá, rendesen kurvul neki, hogy foglalkozzon vele. Engem általában ignorál, hiába teperek, max jobb napjain kedves velem 2 percig 😂 A kandúr viszont engem szeret, követ mindenhova, még a vécére meg fürödni is, velem alszik, ha hirtelen nem talál, hangosan nyávogva keres.

Mindkettőt kölyök kora óta neveljük ugyanúgy, és amúgy mindkettővel én foglalkozom többet, én etetem őket stb. És mégis különbséget tesznek, ráadásul eltérően 🤷‍♀️

aug. 23. 21:29
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Láttam régebben valami kutatást ezzel kapcsolatban, érdekes volt, a lényeg h a cicák úgy tekintenek rád mint a szüleikre. Nem pont úgy, de ahhoz hasonlóan. 4 cicám van és valahol egyet kell értsek. De nyilván különbséget tesznek a családtagok között, levágják ki otthon a "falkavezér", és úgy igazodnak. Sztem neked nincs macskád, v ha van is nem vele élsz, ezért mondhatod h szolgának tekintenek. Én amíg nem voltak macskáim végig azt hittem h a kutyák a legintelligensebb legragaszkodóbb állatok, és h a macskák "alattuk" vannak. Nagyot tévedtem! Legalább annyira ragaszkodóak mint a kutyák, de nem is lehet őket egy napon említeni. Azóta inkább macskás vagyok mint kutyás, bár vannak kutyáim is.
aug. 24. 09:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
“Mit gondolnak a macskák” c. 2022-es dokumentumfilmet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit jobban meg szeretné ismerni a cicák viselkedését, intelligenciáját.
aug. 24. 10:18
 15/16 A kérdező kommentje:

13: nem teljesen értem, hogy ez nekem szól-e, de ha igen, én éppen azt írtam, hogy szerintem hülyeség, hogy szolgának tekintenek ránk.

“Szerintem ez, amit mondanak sokan, hogy “szolgaként” tekintenek ránk, meg alacsonyabb rendűként, hülyeség.”

Na mindegy. Huszonegy éve tartok macskákat, jelenleg három van.

aug. 24. 17:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak a kérdésedet láttam, a további hozzászólásod nem olvastam!
aug. 27. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!