Az állatvédők hogyan tekintenek a kártékony rovarokra? Állatbarát vagyok, ezért olykor dilemmába kerülök, hogyan járjak el.
Gondolok pl az állítólag hatalmas mezőgazdasági károkat okozó amerikai szövőlepkékre és hernyóikra, petéikre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__rovarok-izeltlabuak_..
Ti, állatvédők (aki én amatőrként vagyok), mit tesztek ilyen esetben?
Az állatvédők álltalában "kutyavédők" vagy "macskavédők" vagy "védett állat védők" vagy valamilyen "társállatnak is alkalmas állat védők".
Ha az adott állat táplálkozása olyan, simán megetetnek vele (pl egy madárra) napi pár tucat kukacot, a macskák/kutyák étkeztetésére szánt táp megvásárlásával meg általában a legundorítóbb nagyüzemi állattartást támogatják (általában a "boldog hús" iszonyú drága és talán bele se gondolnak ilyen alternatívákba), de ne menjünk ilyen messze, az első adandó alkalommal kiölik az pártfogolt állatokból az összes férget, bolhát, kullancsot mindenféle lekiismeretfurdalás nélkül.
Én amúgy nem hibáztatom őket, nem lehet mindenkit megmenteni és bár állatvédőnek nem mondom magam, én is eljárok a helyi menhelyre segíteni. :)
A sàskàk pèldàul leràgjàk a szavannai növènyzetet ès az ott èlő növènyevők elpusztulnak.
Egyèbkènt a mezőgazdasàgba csak gyèrìtik a kàrtevőket, sosincs az àllomàny teljesen kiìrtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!