Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miként tekintenek ránk a macskák?

Miként tekintenek ránk a macskák?

Figyelt kérdés
Mit gondolnak, kik vagyunk mi nekik? Én néha azt érzem, maguk közül valónak tartanak. Szerintem ez, amit mondanak sokan, hogy “szolgaként” tekintenek ránk, meg alacsonyabb rendűként, hülyeség. Mik a tapasztalatok?
aug. 23. 17:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szülőknek.
aug. 23. 17:52
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
A férjem szerint úgy gondolják, hogy mi is macskák vagyunk, és mi vagyunk a szüleik.
aug. 23. 18:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Wiki szerint:

"tudatában vannak annak, hogy az ember nem az ő fajukhoz tartozik (és nyilván önmagukat sem tekintik embernek)"

"egyes vélemények szerint pszichológiai szemszögből a macska az embert pótanyának tekinti, így a felnőtt egyedek egyfajta állandósult gyermekkorban élik le az életüket"

aug. 23. 18:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az enyém azt hiszi lakótársak vagyunk. Esetleg családtagok, de szerintem semmiképpen sem tart a mamájának vagy a kölykének. Mondjuk az igaz, hogy aludni hozzám szokott bújni, de egyébként nem lóg rajtam egész nap, csak olyan napi 1-2 órát foglalkozik aktívan velem, a többi időben a saját dolgait csinálja. Amúgy határokat is húz, van amikor nyúzhatom, de ha elég akkor meg szokott gyengébben harapni, kis figyelmeztetés után.
aug. 23. 18:15
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

YouTube-on van egy orosz házaspár, akiknek egy felnőtt pumájuk van, 8 hónapos korától nevelik. Ez a nagymacska a gazdit tényleg apjának tekinti, az ablaknál ülve várja, hogy hazajöjjön a munkából. Ha úgy érzi, hogy késik, ideges, sír, akkor nyugszik meg, ha "apu" hazajön.

#2 voltam

aug. 23. 18:22
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

Azzal egyetértek, hogy nem tekintenek bennünket fajtársnak.

A "pótany" elmélet tekintetben teljesen biztos vagyok benne, hogy a Wikipedia téved. Az elmélet abból indul ki, hogy a kölyök cicák nevelését az ember átveszi. Mivel a kölyök nem éli át, hogy elszakad az anyjától, ezért benne ragad a gyermekkorban.

Ezt több szempontból is tudom cáfolni. Olyan macska is tud az emberhez kötődni, amely nem élt ember közelében kölyök korában (ld. idősebb korban mentett cicák)

Nekünk volt olyan macskánk, amelyik már felnőttként (legalább 1 évesen), egy hideg téli napon került hozzánk gyakorlatilag teljesen elvadulva. Éhes volt és fázott. Miután adtunk neki enni és inni, még több hónapig eltartott, amíg feloldódott. Később ugyanúgy dagasztott az ember lábán, mint az a cica, amelyik egész életét a szobában tölötte.

aug. 23. 18:29
 7/16 anonim ***** válasza:
aug. 23. 18:52
 8/16 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem a macskák sokkal egyszerűbben gondolnak a világra, az ő agyuk csak olyan megkülönböztetésekre képes hogy valami jó vagy rossz a számukra. A gazdája természetesen a jó kategóriába esik, mert tőle kap kaját, de amikor hozzábújik, nem a személye iránti szeretetből teszi mint az emberek, csak a meleget, a testhőt szereti.
aug. 23. 19:15
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#8 Cáfolom!

Van egy macska az utcában, akinek van gazdája, bár nem tudjuk ki. Tőlünk is szokott néha kaját kapni. Előfordul azonban, hogy nem a kajáért jön, hanem azért, hogy foglakozzunk vele. Szoktunk vele játszani, megsimogatjuk, beszélünk hozzá és ő ettől tök boldog cica.

A macskák sokkal többet tudnak a világról és sokkal összetettebb lelkiviláguk van, mint mi azt gondoljuk.

aug. 23. 19:23
 10/16 A kérdező kommentje:
8: ez biztos, hogy nem igaz, volt egy macskánk gyerekkoromban (illetve akkor került hozzánk), hát ő még a családon belül is különbséget tett az emberek között. Egyedül húgom társaságát kereste, hozzá bújt, vele simogattatta magát, mindenki mással távolságtartó volt egész életében, pedig 21 évesen halt meg tavasszal, és három hónaposan került hozzánk.
aug. 23. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!