Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska ivartalanítás kérdés?

Macska ivartalanítás kérdés?

Figyelt kérdés

Megvolt ma a műtét,múlt heten megjárta az összes kandúr már, ivarzott, de ma csak a petefészket vették ki. Nem maradhat benne így kismacska,igaz?

Másik,kinti macsek, uti veri magat az előszobába,rádasul meleg is van ott, hazba nem johet be,nem szobatiszta sajnos,mikor engedhetem ki? 10 napig gallérral a fején megőrül. Már most üti veri magat mindenhez amit ér. Borzasztó hallgatni is. A gallér miatt. Köszi a tapasztalatokat.

júl. 15. 15:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

10-es ebben az esetben még mindig nem a bennhagyott méhhel volt a probléma, hanem a hiányosan eltávolított petefészkekkel.

Petefészek képletei nélkül nincs ivari ciklus. Hidd el nekem, de ha nekem nem, akkor a biológiának.

júl. 16. 07:58
 12/19 anonim ***** válasza:
11, sajnálom, hogy ennyire rugalmatlan vagy minden új információval, és úgy, hogy te nem voltál ott, felül akarod írni a történteket... nem, nem a petefészek volt hiányosan eltávolítva. De remélhetőleg akik olvassák a kérdést, azoknak hasznos új infó lesz ez, még ha te nem is vagy hajlandó elfogadni, mert ragaszkodsz a hitedhez.
júl. 16. 08:40
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem hit kérdése, hanem szakmai álláspont.
júl. 16. 10:21
 14/19 A kérdező kommentje:
Egy allatorvosi blogoj is azt irtak,hogy 6000 eltavoltitott petefeszek utan nem volt mehdaganos eset. Remelem ivarzas se lesz.
júl. 16. 13:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Most jöttem meg Mo-ra. 15 évig voltam usa-ban macskamentőknél. Nem foglalok állást a mai magyar felfogással kapcsolatban. Jobban mondva de, igen. Macskát ivartalanitani amikor eléri az 1 kg-os sulyt, kivizsgálás után, altatás miatt, sziv egészséges-e. A műtét hosszadalmas, a kicsinek komplett ivari szerve van, kb 3 hónaposak. A komplett ivari szerv 2 petefészek, 2 petevezeték, 1 méh. Minden műtét ezek eltávolitásával zajlik, semmit nem hagyhatnak bent.Saját klinikánk mütött, /New Jersey/ a kezdetektől felnőtt, már idős macskáknál ivari problémák nem merültek fel, nem volt miért. Akinek bent hagyják a méhét, és felnőtt korában gyulladás, rák, emlő panaszok, ujból kell müteni a macskát, ab ovo, dupla költség a gazdának, és dupla szenvedés a macskának.
júl. 23. 16:31
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: példaa humán orvoolásból. Adott egy női beteg akinek 20 éves korában eltávoltották a két petefészkét. Menstruáció nem volt ezután, egész életében. A méhét bent hagyták a mütétnél. 45 éves korban a méh vérezni kezdett, ujabb mütét. Nem vált semmissé a feltevés, hogy a méh a mütét után felszivódótt, eltűnt.
júl. 23. 17:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Pedig egy allatorvosi blogon, aki az egyetemen oktat hallgatokat,azt irta ceruza vekonysagura sorvad el kutyaknal,macskaknal a meh,boncolaskor is mindig ezt tapasztaljak,petefeszek kivetel utan. Ha felbagjak a macskat, nem ertem miert nem oakolja mar ki egeszen. A macskam amugy jol van, most megyunk varratszedesre, a sebe szep.
júl. 24. 05:18
 18/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: sajnos, természetes, hogy sok állatorvos nem indokolja, ha nem veszik ki a méhet, ez a sterilizálás, mert ezáltal igy nem lesznek kiscicák, a méh megmarad, és megmaradnak azok a viselkedési formák, amik miatt a nőstények folytatják tovább kiabálásukat, hivják a kandurokat, csavarognak, a kandurok tovább spriccelnek, verekednek, csavarognak. Plusz fennáll a veszély, hogy a bennmaradt ivarszervek megbetegednek, ujabb műtét, Mo-on azt kellene célozni, hogy ne betegedjen meg a macska, mert bent hagyták az ivarszervei egy részét, és anyagilag is hozzáférjenek a végleges megoldáshoz. Ha elolvassa ezt a sok kérdezőt a gyakorin, még az is csoda, ha valaki megengedheti magának az ivartalanitást, annyival több macska kapja meg az optimális ellátást. Nem lesz második, vagy x. műtét, mert az orvos megteheti, hogy az állaton segit, és nem csak a saját zsebét nézi.
júl. 24. 16:32
 19/19 A kérdező kommentje:
Hat utolso,nem opcio,hogy en szabjam meg, hogy mutson a doki. 30 e ft volt igy is. A kontrollert is lehet fizetni kell meg. De annyira szep kis hazicirmos cica. Szeretjuk. Remelem rendben lesz ezutan es nem fog ivarzani.
júl. 25. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!