Bolhák ellen mit tegyek?
Sajnos nem tudom a nevét, egy sárga folyadék, amit az állatorvosi patikában szereztem be néhány éve.
Egy decit kellett feloldani 10 liter vízbe, és azzal lepermetezni a fertőzött területet.
Megöli a bolhákat, atkákat, tetveket, alkalmazható fürdetőszerként is, de a lényege, hogy 10-20 litert bekeverve akár egy teljes udvar lepermetezgető vele, és a madarakra, emlősökre nem különösebben veszélyes hígítva, fürdetőszerként, ha lenyelik, legfeljebb hasmenést okoz.
A permetezést 2 hét múlva ajánlott megismételni, hogy a túlélő, petékből kikelő élősködők is kapjanak.
Kérdezz rá a patikában, sajnos a nevét nem tudom már, de azzal permetezik az istállókat, ólakat, a főállatorvos az egyik érdeklődőnek azt javasolta, nyugodtan lepermetezheti vele a tyúkokat is, bajuk nem lesz tőle csak tetveket öli meg a vegyszer.
Almaecetet keverj össze egy kis vízzel. Azt fújd szét a lakásban egy méter magasságig, különös tekintettel a résekre, aztán porszívózz ki. Én ezt ismételtem naponta, kb egy hétig mire sikerült kiirtanom a bolhákat, pedig nem volt sok.
Ezt nyugodtan használhatod a cica mellett, nem lesz tőle baja.
Az állatorvossal beszélj, hogy mivel kezeld a cicust
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!