A cicámból egyszerűen már lehetetlennek érzem kiírtani a bolhákat, pedig volt már több féle nyakörve, bolhaírtó cseppeket adok neki, de tökéletes hatása eddig egyiknek sem volt. A bolhacsepp a legjobb, de valahogy mindig marad benne, még úgy is, hogy 3 hónapig kellene védeni, én meg már havonta adom neki (állatorvossal egyeztetve, hogy biztosan ne ártsak neki). Szobacica egyébként, és ha lekezelem mosom minden cuccát.
Ha minden igaz, akkor létezik macskák részére is tabletta. Amint szív egyet a bolha, megpusztul leesik róla.
Cseppel kombinálva még akár hatásos is lehet. De olvass utána azért a tablettának, és én kikérném egy állatorvos véleményét is.
2021. júl. 1. 07:45
2/13 anonim válasza:
Gyakori porszívózás+ima.. Illetve olyan irtószerek kiszórása a bolhafertőzött területre ami kiirtja azokat. Pl. én használtam port, amit később porszivoztam fel.. Az hatásos volt, de nem lehetett megmaradni a szaga miatt, ezért átmenetileg nem használtam a szobát addig, majd szellőztetés..
2021. júl. 1. 07:51
3/13 anonim válasza:
Nem lehet, hogy visszafertőződik a cica? Amikor a szomszéd kisfiú elbolhásított minket, nem csak a macskát, de az egész lakást ki kellett bolhátlanítani. Kellemetlen időszak volt, sokat kínlódtunk vele.
2021. júl. 1. 07:54
4/13 anonim válasza:
Cicát fürdetni kell bolhairtóval, és az egész lakást fertőtleníteni kell, majd jöhetnek a cseppek. Neostomosan-t feloldva nem szeretik a dögök.
2021. júl. 1. 08:09
5/13 anonim válasza:
A fekvőhelyét befújni Insecticid 2000-el, a cicát pedig Fiprotec sprayel kezelni.
2021. júl. 1. 08:46
6/13 anonim válasza:
Nwm rosszbol de milyen cseppet hasznalsz ami 3 honapig tart? Tudsz irni nevet?
Mert en akarhanyszor kerek, mindig azt mondjak az allatpatikaban hogy macskaknak a max 1 hónapos van, kutyaknak van 3 havis.
Egyebkent a cseppek nalunk nagyon bejottek, mi havonta adjuk (mint írtam), de nyilván ilyenkor a helyet is lekell ápolni + gyakori porszívózás. Esetleg a bolha elleni samponnal megmosod a cicat, v bolhafesuvel.
De a durva kombo: a csepp, 2 nap múlva fürdetés + bolhafesu. A csepp ha jol tudom elso nap kell csak hogy "érintetlen maradjon" (akkor is csak a nyakanal ahova csepegteted) utana szerintem megmoshatod, de szerintem is egyebkent nem marad benne, hanem visszafertozodik:/ minden buvohelyet átkene tisztitani.
2021. júl. 1. 09:01
7/13 A kérdező kommentje:
Fypryst, azt hiszem. De sose várok 3 hónapot két kezelés között.
Köszönöm a válaszokat.
A házban sosem látunk ugrani kis dögöket, de már le fogok kezelni mindent IS. :D
2021. júl. 1. 09:26
8/13 anonim válasza:
Mi bravecto-t használunk, miután mindent is kipróbáltunk: Ez működött/működik.
2021. júl. 1. 11:18
9/13 anonim válasza:
Lemaradt, a bravecto is három hónapos, és figyelve a testsúly-adagra, a macskának is jó a tabletta. (mi tablettázunk, mert egyik cic érzékeny a spot-onok vivőanyagára)
2021. júl. 1. 11:20
10/13 anonim válasza:
Azt gyanítom hogy a macskád olyan helyre jár vagy olyan más állattal érintkezik ahonnan újra össze szedi. Tudod hogy hova járkál? Nyakörv és bolhairtó cseppet én együttesen nem ajánlok, mert a legtöbb csepp csípés útján fejti ki hatását, viszont ha van riasztó nyakörv nem jutnak el a csípésig. Van olyan csepp is ami nem csípés útján öli a bolhát hanem már csak attól is hogy a macskára ráugrik. ilyen pl az advantage. Ennek hátránya hogy kevésbé hatékony (időtartamban) és nem széles spektrumú. Amúgy az advantage egész jó árban van de lehet, hogy inkább 3 hetente kéne a macskára rakni a biztos siker érdekében. Mi ennek segítségével szabadultunk meg a bolháktól. Előtte frontline-al próbálkoztunk de valamiért nem vezetett sikeres eredményhez. Pedig a fipronil mindenhol azt írják, hogy jobb... A másik fontos, hogy lehet, hogy a lakásban lévő bútorokat is kezelned kéne bármennyire is büdös az ilyen rovarirtó spray. Parketta réseket is stb. A bolhák kikelési ciklusa 4 hét, ezért fontos h a legtöbb havinak nevezett cseppet 4 hetenként rakd a cica nyakába ne havonta meg ne 6 hetente, hogy "egy hét még belefér." -bár látom h nálad ilyen nem áll fent csak ismertem olyanokat akik ezen próbáltak spórolni. nem érdemes.. .Én is használtam a macskámon bravectot. jó cucc csak kissé drága és a fül atkára is jó, pedig hivatalosan nincs rá írva. Szerintem kell legalább 2 hónap hogy mérni tudd a cseppek eredményét. Sajna össze kell szednie a macskának a bolhákat másképp nem megy... És még egy személyes jótanács: én nem is mosdatnám meg a macskát ha ilyen szer van rajta, akkor se ha azt írják h meg lehet... Én nem mosdatnám meg és kész. de ez csak az én véleményem, nem eröltetném rá senkire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!