Hogy tudnám a macskámnak ki nyilvánittani hogy én vagyok a falka vezér és szót kell fogadnia?
1. Vagyok
Nekik továbbra sem tudsz úgy parancsolni mint egy kutyának. Amikor jót csinál, simogasd meg, szeretgesd, éreztesd vele hogy most nagyon nagyon ügyes volt.
Amikor rosszat csinál, szóban büntesd meg, szidd le hogy rossz cica, ijeszd meg tapssal hogy ezt tilos. Mivel kinti macska esetében így nyilván most nem opció hogy kirakod az udvarra büntiböl. Persze nem kihajítani csak tényleg kitessékelni.
Ha fog egy egeret, rágcsálót, neked az a célod hogy fogja, és eléd hozza, szeresd meg. Kinti macska nagyon rosszat nem tudom mit csinálhat, pl. Szétkarmolja a terasz bútorait akkor nyilván rátapsolsz, adsz neki alternatív megoldást, pl egy kaparófát és ha azon élezi a karjait akkor megsimogatod hogy ügyes volt.
Ennél többet nem tudsz tenni egy macsekkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!