Mi lenne a helyes viselkedés falkás kutyatámadás esetén?
Eddig csak magányos kutyatámadással kapcsolatban volt némi tapasztalatom, amikor a kutyák nagyon nagyrésze nem túl agresszív, és ha támadás történik azt általában könnyűszerrel le lehet szerelni határozott viselkedéssel (ha nem harcikutyával van dolgunk)
De falkában a kutyák viselkedése más, érdekelnének tapasztalatok ilyen támadással kapcsolatban
Hát nekem csak egy majdnem ilyen volt. Bringáztam és egy bokros részen kidugta a fejét egy kutya. Na én jó nagy ívben elkerültem, amikor arra ment egy autó. Ekkor került elő kb 7-8 kisebb nagyobb kutya és az autót is megtámadták. Harapták a kerekét pl. Engem is kergetett némelyik, de szerencsére volt két autó sáv közöttünk, ami miatt nem értek hozzám.
Laikusként: meg kell előzni, ha nem lehet, akkor felmászni valahová. De szakértők véleményére kíváncsi lennék.
A helyzet az, hogy a kutya a farkas rokona. A farkasok falkában vadásznak. Ha akár csak 3-4 kutya komolyan támad nem sok esélyed van.
Gyorsabbak erősebbek, szerencsére a kutya ritkán támad falkában emberre. Az ilyen támadásokat jobb elkerülni. Nincs igazán jó tanács mit kell tenni. Keress fegyvert, botot, vastag kabáttal védd a karod, ne nézz a kutya szemébe ilyeneket fognak mondani, de amikor egy kutya falka támad, egy embernek nem sok esélye van.
Igazából egy közepes vagy annál nagyobb kutya egymagában is képes egy embert harcképtelenné tenni.
#4:
Mégis mivel lője agyon, te szerencsétlen?! Szerinted mindenki lőfegyverrel jár az országban, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!