Mi lenne a helyes viselkedés falkás kutyatámadás esetén?
Eddig csak magányos kutyatámadással kapcsolatban volt némi tapasztalatom, amikor a kutyák nagyon nagyrésze nem túl agresszív, és ha támadás történik azt általában könnyűszerrel le lehet szerelni határozott viselkedéssel (ha nem harcikutyával van dolgunk)
De falkában a kutyák viselkedése más, érdekelnének tapasztalatok ilyen támadással kapcsolatban
Nálam gyakori probléma a kutyatámadás, egyedül vagyok a hegyekben, és a pásztorkutyák szoktak támadni, gyakran csapatban. Nem tudom mi a helyes viselkedés, de következő ötleteim vannak:
Nem gyakran halnak meg emberek kutyatámadásban, de a legjobb tanács, ha megpróbálod elkerülni és kész. Szerintem.
Aztán a kövek váltak be. Szinte mindig van három kő a zsebemben. Ezzel távoról tudod jelezni, hogy gáz lesz, a másik meg, hogy "normálisabb" országokban, ahol az emberek nem félnek még az állatoktól, a kutya tudja már abból, ha lehajolsz, és felveszel valamit mi fog következni.
Botot sokan mondják. Láttam egy videót egy Romániában túrázó személyről, aki bámulatusan haladt át túrabotjaival egy nagy falka kutya között. A kutya lábra megy, azt meg bottal tényleg lehet ügyesen védeni.
Gázspér van itt kettő a szobában. Egyiknek a dobozán a következő: NATO Red pepper gel. Állítólag ebből nem gáz, hanem gél jön ki, így nem probléma a szél, szuper hatásos, ezt viszik kutyák ellen, a medve ellen fejlesztették ki az USA... blabla. Nos én kipróbáltam nem éles helyzetben, nem annyira bíznék benne, de a zsebemben van, mert ha beleharapott a lábamba, akkor talán jó. Nagyon könnyű lefújni gázsprével mást, mint akit akarták, vagy magadat. Ezt tudja, aki használta. Meg vagy ijedve pl szembeszélben fújsz és magadat fújod le.
Vettem pár petárdát. Szerintem fél minden kutya tőle. Több szempontból jó lehet.
Amúgy kaja is van mindig nálam, ha nem egyértelmű a támadás, azzal próbálkozom elsőnek.
Kutyatámadás és kutyatámadás között van különbség. Az ilyen városi, meg kóbor kutyákkal én nem is foglalkozom. Ha a kerítésen jön ki a kutya, akkor fél métert elzavar, és már megvédte a területét. A pásztorkutyák mások, pláne itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!