Ahol nem túl magas a kerítés, és egy kaukázusi, rotweiler, pitbull, vagy hasonló majd szétrobbanva ugat mögötte, akkor valós a veszélye, hogy kiugrik az utcára, és nekiront az arra járónak?
Szélsőséges esetben lehet, de általában szerintem a kutyák a kerítés mögött viselkednek egyféleképpen, a kerítésen kívül meg másféleképpen. Abból hogy a kerítésen belül "szétrobbanva ugat" a kutya, egyáltalán nem következik automatikusan hogy az a kutya széttépné a járőkelőt is.
Általában az szokott lenni hogy ezeket a kutyákat se nem nevelte, se nem szocializálta senki, és sétálni sem vitték őket, nem hogy naponta, de talán soha, mert ugye minek, "ott a nagy kert". És a kutya egyetlen műsora hogy jól megugatja azt, aki arra jár.
#2 több helyen is van ilyen, pl. vállmagasságú kerítés mögött, vagy valahol a roti harapja a fakerítést ugatás közben.
#3 hát, reménykedni lehet, hogy csak a kerítésen belüli területet védi. De hallottam olyanról, hogy a kaukázusi nem volt épp kikötve vagy eltépte, és kiugrott.(de ott a szerencsén múlott, hogy nem történt sérülés)
Embert szerintem nem bántana az ilyen kutyák többsége (kivéve persze, ha az ember elkezd idiótán viselkedni), ha hirtelen kiszabadulna.
Ha már 3x el tudtál menni mellette, hogy a kerítésen belül marad,akkor negyedszer sem fog átmászni vagy átugrani, de ha esetleg kidől vagy hasonló, akkor szerintem kimegy az utcára.
Van felénk egy nj, aki alapból vicc kategóriájú, 1 m-es kerítés mögött van, de egy csomószor nyitva a kapu és akkor sem lép ki az utcára, pedig belül fut és üvölt. Akkor is bent maradt, mikor a szocializálatlan frissen örökbefogadott kutyám visszaugatott neki a pórázról...
Hát ez fifty-fifty.
Van, amelyik csak azért megy neki a kerítésnek izomból, mert a területét védi, de van, amelyik alapból agresszív idegenekkel, legyen az kutya, macska, ember és ha kijutna, akkor el is kapna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!