Voltatok már hasonló helyzetben? Ebből lehet probléma?
1. Nem jó a hám, ha ki tud bújni belőle, ezen változtass, vagy válts nyakörvre.
2. Akkor engedd el pórázról a kutyát, ha 100%-ban behívható. Ez husky-kra amúgy sem nagyon jellemző, mivel önálló döntéshozásra vannak tenyésztve. Ha csak nem zárt futtatóban vagy vele, ne engedd el. A "más is ezt csinálja" nem jó kifogás.
3. Miért nincs a kutyád ivartalanítva? Egyrészt tüzelő kutyát nem viszünk közösségbe, másrészt ha nem tenyészpéldány (és nyilvánvalóan nem az), akkor ivartalaníts!
4. Az esetből nem lett tragédia, előfordul mással is, hogy hibázik. A mamóca valószínűleg túlreagálta, vagy megijedt a kutyádtól. Te bocsánatot kértél, ennél többet nem tehetsz, lépj tovább rajta. (Azért azt idetűzöm, hogy gondolom az ő kutyája pórázon volt? Mert ha nem, akkor nincs joga pampogni)
Menhelyi kutyakat ugy setaltattam anno, hogy volt rajtuk nyakorv es ham is, egy 2 karabineres porazzal osszekotve.
Ajanlom ezt neked is, mert nincs az az isten, hogy egyszerre mindkettobol kibujjon. Ha meg igen, akkor valamit rosszul allitasz be rajta, ahogy valoszinuleg most se jo ra a ham.
Jobb lenne biztosra menni, ha nem behivhato. Es ha tuzel, ne nagyon vidd kutyas helyre.
Egyebkent en mar a budos eletben soha senkinek nem hiszem el azt a mondatot, “hogy nyugi, nem bant”. Igy tamadta meg egy “nembant” kutya a tacskomat (o nem volt porazon, az en kutyam igen).
10-bol egy ilyen kutya nem bant, a tobbi nagyon is. Ezt elore meg honnan tudnank? Nem csodalom, hogy megremult a no, de bajod nem lesz belole.
Minden, amit a kutya csinál, a gazda felelőssége. Véletlen baleset, hogy kibújt a hámból, de attól még ez a te felelősséged.
Az ilyen szabadon lévő, teljesen kontrollálhatatlan kutyákból, akiknél a gazdi távolról kiabál, hogy "nem bánt", nekem nagyon elegem van. Ha a gazda képtelen kezelni a kutyáját, még behívni sem tudja, akkor én nem hiszem el, hogy a gazda ismeri a saját kutyáját és ha baj történik, tudná kezelni a helyzetet. Én az ilyen kutyákat, ha oda akarnak menni az enyéimhez, megelőző jelleggel felrúgom és kizavarom a világból. Ez többször előfordult már. Jött már nekünk "nem bánt" kutya és nem fogom megvárni, hogy úkra ilyen legyen.
Szegény néni megijedt, hogy a kutyád helyben megöli az (akár) hozzá legközelebb álló entitást. Én nem tudom ilyenkor az embereket hibáztatni, beszéljenek bármilyen tiszteletlenül és bármilyen hangnemben.
A "nem bánt" kiáltás nálam ott bukik meg, mikor a kedves gazdi még kontrollálni sem képes a kutyát.
Ilyenkor kérj sűrűn bocsánatot és vegyél egy normális hámot.
Szerencséd van, én minimum felrúgtam volna a kutyádat, ha közelít (igen, harapott már meg majdnem spániel, aki a gazdi szerint "nem bánt").
Az hogy azt hiszed!, nem bánt, egy dolog, de ha arra nem vagy képes, hogy behívhatóvá nevelj egy kutyát, ráadásul kibújik a hámból, akkor bocs, amiért szavahihetetlennek tartalak, és megvédem magam, vagy lábbal vagy spray-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!