Elveszett cica meddig él túl az anyja nélkül?
Nagymamámnál vagyok látogatóban.
Mondta, hogy 2 napja nyávog egy kismacska a fészerben, de nem találja. Megtaláltam, be volt szorulva farakás közé, alig bírtam kiszedni. Nincs két hetes, nem megy, csak mászik, remeg inkább. Tiszta csipás, össze van ragadva a szeme teljesen. Nem tud tálkából inni még, gyógyszeradagolóval valamennyi vizet sikerült beleszuszakolnom, de nem sokat, csak sír és eléggé megviselt szegény:(
Egy dobozt kibéleltem régi ruhákkal, beletettem és vissza vittem a fészerbe. Az a kérdés, hogy elképzelhető, hogy az anyja visszajár etetetni? Ha nem, akkor ilyen pici túlélhetett folyadék nélkül 2 napot? Lehet, nem éli meg a reggelt? Nagyon sajnálom szegényt. Nem tudom, mit kezdjek vele. Tejpótlót, állatorvost én nem tudok kifizetni, helyben nincs is. Ez egy pici falu és rajtam kívül nem nagyon érdekel senkit. Kiakadtak már azon is, hogy fogdostam mikor tiszta csipás :( mit csináljak vele?
Kecsketejet tudnál szerezni?
Vagy egy másik szoptatós anyamacskát. Sürgős lenne.
Ha ilyen csipás, az macskanátha. És az anyjától örökölte, méhen belül fertőződött meg.
Orvos nélkül nagyon kicsi az esélye, hogy túléli - vagy ha túl is éli, simán belevakulhat például.
Tejet vagy meg tudod vele itatni, vagy nem. Vagy segítesz vele, vagy megölöd - mert ha a kis legyengült testével még fosni kezd a tejtől, az biztos halál.
Ha nincs más, amit adhatnál neki, kénytelen vagy megpróbálni, mert ilyen picinek szilárdat még nem fog tudni enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!