Bújtatná az újszülött cicákat. Megnyugszik majd?
Sziasztok!
Tegnap születtek a kiscicák. Jelenleg bent vannak a házban (kinti-benti az anyuka). Készítettem a nappaliba dobozt. Oda is fialt. Majd este elkezdte elhordani a kicsiket. Hol az ágynemű tartóba, hol a konyhaszekrény mögé.
(Anya cica mellett ott kellett lenni ellésnél, nagyon közel állunk egymáshoz.)
Minden alkalommal visszatettem a dobozba a cicákat, mellé az anyacicát. De csak próbálja onnan elvinni. Már átraktam nyugisabb helyre őket (házt.helységbe), de csak vinné be őket abba a pici zugba. De ott nagyon nincsenek jó helyen. El sem férnek.
Megnyugszik majd pár nap múlva? Megszokja vajon, hogy a doboz jó hely és biztonságos? Vagy mindig át akarja majd őket pakolni?
HIdd el, jobban tudja, hogy elférnek-e, ha nem engeded, hoyg olyan helyre vigyye, ahol biztonságban érzi magát meg a kicsiket, akkor lehet, hogy nemfog velük törödni. A macskák nem szeretik, ha a kicsiket bárki észreveheti, meg ha tudja más, hogy hol vannak. Ebbe te is beletartozok.
Ez ösztön, hagyd, hogy tegye amit akar.
Kérdező, hagyd a macskát! Foglalkozz magaddal, ne szólj mindenbe bele, csak azért mert megteheted! Ez beteges!
Visszaüt a karma, mikor nem is hiszed!
Ne avatkozz be, hagyd hogy oda tegye őket, ahol szerinte biztonságos. Úgyse maradnak a szekrény mögött sokáig, pár hét és elkezdenek mászkálni.
Mama cicát meg ivartalanítsátok, így is elképesztően sok a gazdira váró macska, ne szorítsátok ki azt, ami már hónapok vagy évek óta vár egy menhelyen.
Szerintem is hagyd, hogy elvigye őket.
Inkább arra figyelj, hogy nehogy különböző helyre vigye őket, és megfeledkezzen valamelyikről... olyankor csak azt tedd vissza mellé, akivel nem foglalkozik.
Nagyim kinti cicája 4 cicát hurcolt, kettőt a nyári konyhába tett, azokkal semmi gond nem volt, de a másik kettőt sosem találtuk meg utána (úgy tűnt, hogy az anya is hiába keresi őket) :(
Rossz helyen van a doboz!
Azt te nem fogod tudni helyette eldönteni, hogy márpedig szerinted az biztonságos.
Nyugodtan higgy a szemednek, épp most jelezte neked sokadszor, hogy szerinte meg nem az.
Eleve nem tenném a dobozt a nappaliba. Túl hangos, mindenki ott mászkál... teljesen alkalmatlan.
5-ös vagyok, most látom, már próbáltad más helyre tenni a dobozt.
Akkor lehet, hogy túl nagy a doboz. Vagy még mindig túl nyílt a terület.
Próbáld meg elbarikádozni a dobozt, hogy kisebb zártabb helyen legyen. Esetleg kisebb dobozt használni.
"Megszokja vajon, hogy a doboz jó hely és biztonságos?"
Mi lenne, ha te próbálnád megérteni őt? Ő nem érzi biztonságosnak, erőltetéssel meg főleg nem. Ne taperold és pakolgasd át a kicsiket! Hagyd békén őket. Ha annyira nagyon közel álltok egymáshoz, akkor talán bízz már benne kicsit jobban. Tudja mit csinál. Ha bekavarsz neki, az a kicsik életébe fog kerülni. Viccen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!