Mit gondoltok a macskák kinti tartásáról?
Egyik szemlélet szerint veszélyes az állatra nézve, jobb neki biztonságosan a lakásban élni.
A másik szerint a macskák nem tudnak teljes életet élni bezárva egy lakásban. A veszély ellenére teljesebb életet élhetnek kinti vagy kinti- benti tartással.
Az ivartalanítás és a rendszeres orvoshoz járás, féregtelenítés, stb. mindkét esetben adott
Nekem 6 éves a cicám kétéves koráig benti - kinti cica volt. Sajnos valamelyik barom megmérgezte - egy nap úgy jött haza hogy habzott a szája szinte - folyamatosan hányt - öklendezett - a fenekéből véres folyadék szivárgott. Azonnal rohantunk vele az állatorvoshoz aki elmondta, hogy nem sok remény van a felépüléshez.
De több injekció - K vitamin - vérzés csillapító - lázcsillapító - hányás csillapító - vitamin injekciók - különböző mérgek elleni injekciók és infúzió után szerencsére túlélte a mérgezést.
Az orvos tanácsára egy hónap felépülés után ivartalanítottuk és azóta csak a lakásban tartjuk.
Már megszokta , egyáltalán nem akar kimenni.
Még annyit , hogy amikor észrevettük, hogy a cica beteg felhívtam a legközelebbi állatorvost akitől megkérdeztem mikor van rendelés és hogy mikor vihetem a leghamarabb a cicát. Az orvos válasza az volt a telefonba miután elmondtam a tüneteket hogy ő nem fogadja a cicust mert szó szerint így mondta --- nyugodjak meg mert az állat el fog pusztulni----
Ezután gyorsan kerestem egy másik orvost akit felhívtam és elmondam a tüneteket azt mondta azonnal induljak el mert egy óra múlva kezdi a rendelést - addigra odaérünk. Soron kívül azonnal fogadott és megmentette a cicánkat!
Örök hála Dr. Ádám Antal doktor úrnak az Ózdi kék kereszt kisállat klinikának!!!!!!
Hát én csak felügyelettel merem kiengedni, zárt helyre, vagyis macskahálóval elkerített erkélyre, illetve porázzal kivinni.
Féltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!