Mit gondoltok macskák erkélyen tartásáról? Hallottam egy imerősömtől hogy egy haverja így tartja a macskáit télen-nyáron. Én nagyon sajnálom őket. Mit lehetne tenni?
Szerintem ez kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Egy macskának óriási mozgásigénye van, nem lehet bezárni ilyen apró helyre..Nem értem amúgy,hogy miért nincs bent a lakásban velük? Minek az ilyennek állat?
Én beszélnék azzal a haverral,hogy a cica érdekében segítenk neki új gazdát keresni.
Ez hivatalosan nem állatkínzásnak, hanem az állatvédelmi törvények alapján "helytelen tartási körülményeknek" nevezik.
Ennek megfelelően tehát, nem bűncselekménynek minősül, hanem szabálysértésnek.
Ebből kifolyólag pedig nem a rendőrségen kell feljelentést tenni, hanem a helyi önkormányzat jegyzőjénél kell bejelenteni az esetet.
A jegyzőnek ezután kötelessége hivatalból kivizsgálni az ügyet, tehát egy általa megbízott szakértő ellátogat a helyszínre, és felméri, hogy valóban megalapozott-e a helytelen állattartás gyanúja. Amennyiben igen, elkobozhatja az állatot, és a tulajdonos megbírságolását kérvényezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!