Mit gondoltok a macskák kinti tartásáról?
Egyik szemlélet szerint veszélyes az állatra nézve, jobb neki biztonságosan a lakásban élni.
A másik szerint a macskák nem tudnak teljes életet élni bezárva egy lakásban. A veszély ellenére teljesebb életet élhetnek kinti vagy kinti- benti tartással.
Az ivartalanítás és a rendszeres orvoshoz járás, féregtelenítés, stb. mindkét esetben adott
Nézzük a macska szemszögéből:
Gondolj bele hogy te egy macska vagy. És választhatsz, biztonságos, lakásban való életet, vagy egy veszélyekkel teli, de szabad életet.
Én spec, csak kinti macska nem lennék, de bejárós igen. És akkor inkább az lennék, szabadként, mint hogy az életem egy kis lakásban éljem le.
És nézzük a gazda szemszögéből:
Itt egyértelműen a benti tartás a nyertes, mert szerintem valaki aki szereti az állatát, nem kívánna neki semmi rosszat, és még ha jó élete lehetne is kint, én nem kockáztatnám hogy elüsse valami, vagy valami szadista barom megkínozza stb. De ha egy tanyán laksz pl ott simán lehet kinti is a macsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!